CATALUNYA CRISTIANA 
Ha mort Francesc Malgosa, cofundador de "Catalunya Cristiana"
La missa exequial és dissabte 14 de juliol a les 11 h
Carme Munté Margalef 11/07/2018

Francesc Malgosa Riera, prevere de l'Església de Terrassa i cofundador de Catalunya Cristiana, ha mort als 91 anys a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. Ha donat el seu cos a la ciència. La missa exequial és dissabte 14 de juliol a les 11 h.

Ordenat sacerdot el 4 de març del 1951, va ser vicari a Olesa de Montserrat, Sant Josep de Mataró i Sant Miquel del Port. Fou l’any 1956 quan va ser nomenat rector de la parròquia de Sant Martí del Montnegre. L’any 1987 fou nomenat rector de Sant Martí de Mosqueroles i també formà equip sacerdotal a la parròquia de Sant Martí de Sant Celoni. Els anys 1994, 1995 i 1999 fou nomenat administrador parroquial de Sant Joan de Campins, Sant Julià del Montseny i Sant Joan de Campins respectivament. L’any 2010 rebé la jubilacio canònica. Els darrers anys va viure a la Residència Sacerdotal de Sant Josep Oriol de Barcelona.

"Quan Mn. Joan E. Jarque em confià la idea de pensar i realitzar un setmanari cristià que es fes ressò de la vida de l'Església a casa nostra, tot demanant-me la meva total i incondicional col·laboració, vaig trigar trenta segons a donar-li un sí, que brollà ferm i a l'ensems tímid i tremolós del més pregon del meu jo", recordaria Mn. Francesc Malgosa a propòsit de la fundació de Catalunya Cristiana, l'any 1979. Va ser-ne cofundador, i també subdirector fins a l'any 1993, quan el tàndem Jarque-Malgosa va ser substituït per Mn. Manuel Valls i Jaume Planas.

Mn. Jarque, que va ingressar fa quatre mesos a Sant Josep Oriol, agraeix l'oportunitat d'haver pogut acompanyar Mn. Malgosa en aquesta darrera etapa de la seva vida. "Em va costar molt venir, els canvis són difícils, però vaig comprendre que havia estat la manera de poder fer-li companyia aquests últims mesos", reflexiona Jarque. "Sense ell no hagués pogut fer Catalunya Cristiana", reconeix el fundador. "Era un home molt alegre, sensible, detallista, fidel, treballador i molt exigent, volia les coses ben fetes i gaudia escrivint", explica Jarque. "Però més que informació, reflexió i anàlisi, feia creació poètica."

L'actual director de Catalunya Cristiana, Jaume Aymar, ha recordat la figura de Mn. Francesc Malgosa com a "teòleg, periodista, escriptor, poeta i molt compromès amb els mitjans de comunicació, especialment amb Catalunya Cristiana".També ha posat en relleu el suport que tothora va donar a Mn. Jarque en aquest projecte periodístic. Aymar també ha recordat una ocasió en què Mn. Malgosa va visitar la redacció de Catalunya Cristiana i "es va emocionar en veure que aquest mitjà de comunicació que havia contribuït a fundar seguia ben viu". De fet, el 2019 el setmanari, que el gener passat va arribar al número 2.000, complirà els 40 anys d'història.

 


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET