El diumenge 7 d’abril, segon diumenge de Pasqua i diumenge de la Divina Misericòrdia, al monestir de Santa Anna de les monges agustines contemplatives de Sant Mateu, es va celebrar dins de l’Eucaristia, el ritu de la professió solemne de la germana sor Fátima Blahová. Va presidir l’Eucaristia Mons. Sergi Gordo i la van concelebrar 14 sacerdots de la diòcesi de Tortosa, de la diòcesi de Sogorb-Castelló i de l’arxidiòcesi de València.

El grup de la Renovació Carismàtica de València, al qual pertanyia, la va acompanyar i va participar activament en el ritu i en l’Eucaristia. Ells han estat sempre com la seva família a Espanya.

Els cants i la música van ser dirigits pel monjo benedictí de Montserrat, el Germà Andreu, i el cor integrat per persones vingudes de Tortosa,  Amposta, La Sénia i Castelló va embellir la celebració amb la seva gran professionalitat.

Sor Fátima en tot moment irradiava a la cara la joia i l’alegria tan gran de la seva entrega definitiva al Senyor. 

El ritu va començar després de la lectura de l’Evangeli. El bisbe la va cridar pel nom. Es va obrir la porta de clausura i, acompanyada de la priora del monestir, María Teresa Marzá, es van acostar al presbiteri. Després de l’homilia, va seguir el ritu. Va ser interrogada pel bisbe sobre la seva intenció.

Sor Fátima es va prostrar i amb el cant de les lletanies dels sants tota l’Assemblea va pregar per ella. Va arribar el moment culminant del ritu, que va ser l’emissió dels vots de pobresa, castedat i obediència davant de l’església presidida pel seu pastor, posant la mà sobre les constitucions i de genolls davant la mare priora. Es va corroborar amb la firma al llibre de professions del monestir. També hi van signar la mare priora, el bisbe Sergi i dos testimonis.

Al final de la celebració, el pare assistent de la Federació, el pare Luis Miguel Castro, va fer entrega en nom del prior general de l’orde, P. Alejandro Moral, del diploma d’afiliació pel qual els seus pares quedaven afiliats a l’orde i gaudeixen de tots els beneficis espirituals com qualsevol membre de l’orde per les oracions de tots ells.

Sor Fátima va adreçar unes paraules d’agraïment al Senyor i a tota l’assemblea que va omplir el temple. I també en la seva llengua materna, perquè la seva família a la República Txeca s’unís a l’acció de gràcies a Déu.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!