La Santa Seu ha comunicat públicament aquest dimarts que el papa Francesc ha nomenat bisbes auxiliars de Madrid els sacerdots Vicente Martín Muñoz i José Antonio Álvarez Sánchez.

Actualment Vicente Martín és director del secretariat de la Subcomissió Episcopal per a l’Acció Caritativa i Social de la Conferència Episcopal Espanyola i delegat episcopal de Càritas espanyola, mentre que José Antonio Álvarez és rector del Seminari conciliar de Madrid i viceconsiliari nacional de Mans Unides.

El sacerdot Vicente Martín va néixer a La Nava de Santiago (Badajoz) el 1969. Va ser ordenat prevere el 1995. Té el títol de Mestratge en Doctrina Social de l’Església per l’Institut Social Lleó XIII i la llicenciatura en Teologia pastoral per l’Institut Superior de Pastoral de Madrid.

A la diòcesi de Mérida-Badajoz ha desenvolupat diferents càrrecs com rector de parròquia, arxipreste o delegat diocesà de Càritas.

José Antonio Álvarez va néixer a Madrid el 1975. Va ser ordenat sacerdot el 2000. Té un màster en Discerniment Vocacional i Acompanyament Espiritual pel centre d’espiritualitat Sant Ignasi de la Universitat Pontifícia de Comillas i la llicenciatura en Espiritualitat.

El ministeri sacerdotal l’ha desenvolupat a la diòcesi de Madrid amb càrrecs com vicari parroquial, formador del Seminari menor i major o capellà de religioses.

Des del 2002 és director espiritual al moviment de Cursets de Cristiandat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!