Escola concertada

Catalunya és la comunitat autònoma on els centres concertats estan més infrafinançats. Així ho demostra el recent estudi elaborat per ESADEEcPol, El coste de acceso a la escuela concertada en España, que ha analitzat el finançament de les escoles d’iniciativa social arreu de l’Estat espanyol. 

Com es pot veure a l’informe, el 50% de les escoles concertades de Catalunya estan situades en el tercil més baix de finançament públic, i això suposa que el dèficit d’aquest finançament s’hagi d’equilibrar amb pagaments més elevats, als quals han de fer front les famílies catalanes. El resultat d’aquesta anàlisi va en la línia de les conclusions de la Sindicatura de Greuges de Catalunya, que ja va alertar que el dèficit dels centres concertats és de 1.500 euros per plaça a primària i de 1.800 euros a secundària. 

La manca de personal docent, un altre factor a millorar

A més de la falta de finançament públic, l’informe de ESADEcPol també ha posat de manifest la manca de dotació de personal docent i no docent en els centres d’iniciativa social. Com explica, s’hauria d’incrementar en més de 1.800 docents la plantilla ordinària d’aquestes escoles, i posa especial atenció en els centres d’alta complexitat. 

Per fer-ho, des de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya s’ha demanat que “s’incrementi el finançament per tal de garantir la gratuïtat real del sistema”, o el que és el mateix, que “s’activin les mesures de política educativa que aconsegueixin garantir la gratuïtat real de les escoles concertades”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!