El Papa va clausurar el Congrés Eucarístic Internacional.
AQUESTA SETMANA 
Cridats a ser immaculats
Leticia Soberón 21/09/2021

La festa de la Nativitat de Maria és un record entranyable que la mare de Jesús va ser un ésser humà com tota la resta i, tot i això, única en la seva relació amb el misteri de Déu U i Tri.

És convicció de l’Església que ella va rebre el do de ser immaculada des de la seva concepció. Moltes vegades he mirat d’imaginar com seria una nena sense egoismes, sense orgull ni supèrbia, sense enveges... Una jove alegre i senzillament oberta als altres. Interiorment plena de llum, constantment dòcil a l’Esperit Sant, sense oposar-li mai resistències provinents d’una autodefensa malentesa.

Aquesta «immaculadesa» era la millor preparació per acollir el Fill de Déu dins d’ella i educar-lo com a nen i jove. I segur que sant Josep devia estar en la mateixa longitud d’ona perquè era imprescindible.

I nosaltres? Tota la resta de les persones tenim una tasca i una crida: arribar a ser immaculats. Com Maria Magdalena —de la qual Jesús va expulsar «7 dimonis»—, abandonant tota forma de domini sobre els altres i submissions malsanes per arribar a establir relacions humanes respectuoses, benvolents, i assolir la plenitud de la puresa de cor.

Aquesta immaculadesa és necessària per viure el Cel, la vida sobrenatural que Crist fa possible per a nosaltres, començant ja des d’aquí. La docilitat a l’Esperit Sant, la disponibilitat per seguir els seus plans sense arrelaments ni covardies, porta a la llibertat i l’alegria. Aquesta és la santedat a la qual tots som cridats, i que es dona no de manera individual, sinó «en família», en comunitat, els uns al costat dels altres ajudant-nos amb paciència.

Maria de Natzaret, la nostra Mare, ens acompanya en els esforços diaris per obrir-nos al do de l’amor de Déu que ens fa caminar cap a aquest ser transparents i immaculats.

Leticia Soberón  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET