Escola de la Gent

Aquest dimecres s’ha celebrat a Barcelona un debat electoral sobre educació, organitzat per les escoles d’iniciativa social a Catalunya, que apleguen 700 centres arreu del país. L’acte ha comptat amb la participació de representants de tots els grups parlamentaris a la cambra catalana (Esther Niubó, del PSC; Mònica Palacín, d’ERC; Anna Erra, de Junts; Manuel Acosta, de VOX; Joan Carles Gallego, d’En Comú Podem, i Àngels Esteller, del PP).

Un dels principals temes que s’han tractat ha estat el de l’infrafinançament de les escoles d’iniciativa social, una problemàtica que ha posat de manifest el recent informe realitzat per ESADEEcPol. En aquesta línia, tots els representants dels diferents grups polítics han reconegut que hi ha una falta d’inversió a les escoles d’iniciativa social a Catalunya.

“Escola d’iniciativa social, acords per al futur”

Al final del debat, la portaveu d’Escola de la Gent, Meritxell Ruiz, ha recordat que les escoles d’iniciativa social estan “implicades en l’excel·lència i l’equitat del sistema”, i ha reclamat als partits treballar per la gratuïtat de l’escola. Per fer-ho, en el mateix acte s’ha presentat el manifest “Escola d’iniciativa social, acords per al futur”, que recull quatre punts principals:

-Gratuïtat de l’ensenyament per complir el pacte contra la segregació escolar

-Incrementar les plantilles

-Garantir els recursos suficients per una escola inclusiva

-Desenvolupar i donar suport al Servei d’Educació de Catalunya

El posicionament dels partits respecte d’aquests quatre punts es farà arribar a les 337.000 famílies de les escoles d’iniciativa social.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!