ESGLÉSIA CATALUNYA 
Ramon Barniol i Roca
"Ell mantenia les portes obertes a tothom, acollia per igual i explicava la història de l’indret, del qual n’era un enamorat"
Joan Pallarès-Personat 25/06/2021

La tarda de la vigília de Sant Joan ens arribava la trista notícia de la mort de mossèn Ramon Barniol i Roca, a l’edat de 86 anys, a la ciutat de Solsona, on havia anat a residir quan el 6 de març passat s’havia acomiadat del Santuari de Queralt, on havia servit els darrers 27 anys de la seva vida. 

Mossèn Ramon Barniol havia nascut el 1935 a Avià, localitat on ha estat enterrat, i de ben jove va ingressar i es va formar al Seminari de Solsona, del qual en va ser responsable un temps, com també exercí el professorat, completant igualment la formació a Roma. 

Al llarg del seu ministeri sacerdotal havia estat en diverses poblacions del bisbat de Solsona: Sant Guim de Freixenet, Ogern, Ceuró, Cervera, l’Ametlla de Merola, Colònia Manen, Navàs i Mollerussa, abans d’arribar el 1993 al Santuari de Queralt, com a Capella Custodi, un lloc que des del 1953 havia ocupat el carismàtic i mediàtic mossèn Josep Maria Ballarín. Precisament mossèn Barniol va ser company de seminari de mossèn Ballarin, qui li havia aconsellat la conveniència del destí a Queralt. Anys desprès la història seria al revés, Ballarín el convenceria per substituir-lo a Queralt.   

El Santuari de Queralt, La Joia del Berguedà, és un dels grans punts de referència dels peregrinatges de Catalunya. Mossèn Barniol es dolia de tot i que la gent que acudia a Queralt cada vegada ho feia menys per motius religiosos, però ell mantenia les portes obertes a tothom, acollia per igual i explicava la història de l’indret, del qual n’era un enamorat. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET