Mn. Simó Gras durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació
ESGLÉSIA CATALUNYA 
L’arquebisbat de Tarragona activa el protocol davant d’un presumpte cas d’abús sexual
El sacerdot investigat ha estat suspès preventivament de l’exercici ministerial i pastoral
Joan Boronat 12/02/2021

L’arquebisbat de Tarragona ha ratificat el desig expressat ahir per l’arquebisbe Mons. Joan Planellas de col·laboració per tal d’esclarir un possible cas d’abusos sexuals comès per un sacerdot diocesà, Mn. Manel M. Fuentes, actual rector de la Selva del Camp i arxiver de l’Arxiu Històric Arxidiòcesi; abusos que s’haurien produït fa dues dècades. 

 

El portaveu de l’arquebisbat de Tarragona, mossèn Simó Gras, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per confirmar que s’ha activat el protocol d’actuació previst per a aquests casos, de manera que s’ha facilitat la corresponent informació a la Santa Seu i s’ha portat a la Fiscalia Provincial de Tarragona perquè, “si ho creuen necessari, puguin realitzar les diligències i investigacions oportunes”.

 

Mossèn Simó ha remarcat que tan aviat com es va tenir constància de la denúncia, el 7 de desembre passat, “el mateix dia l’arquebisbe Joan va obrir la investigació urgent i preliminar” que es va donar a conèixer dijous, “amb la màxima pulcritud perquè es respecti l’honorabilitat de tots els possibles implicats i alhora reclamant la presumpció d’innocència fins que no es demostri el contrari”.

 

També s’ha informat que el sacerdot investigat ha estat suspès preventivament de l’exercici ministerial i pastoral, així com dels càrrecs que tenia assignats, a l’espera de l’esclariment dels fets.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET