ESGLÉSIA CATALUNYA 
Publicació d’un llibre en memòria del bisbe Jaume Traserra
Es tracta d'un retrat polièdric del qui fou bisbe de Solsona
Redacció 02/02/2021

El 25 de gener passat es compliren dos anys de la defunció del bisbe emèrit Mons. Jaume Traserra i Cunillera. A la catedral de Solsona tingué lloc la missa d’aquest segon aniversari presidida pel bisbe Xavier Novell, acompanyat d’alguns preveres i laics.

Amb motiu d’aquest aniversari, s’ha publicat el llibre In memoriam +Jaume Traserra. No és una biografia ni unes memòries, és un conjunt d’articles de diferents autors que van conèixer el bisbe Jaume en diferents moments de la seva vida. Cadascun d’ells explica vivències, records o fa esment del treball del bisbe. Un d’aquests autors i editor del llibre és el bisbe actual, Xavier Novell.

El llibre està dividit en sis parts: la primera part són uns textos inèdits del mateix bisbe Jaume, els seus records de joventut; la segona part parla del seu ministeri a Barcelona a càrrec de cinc autors diferents; la tercera és el seu pontificat a Solsona a càrrec de deu autors; la quarta és el seu testament espiritual que va escriure cinc anys abans de morir; la cinquena contempla alguns escrits publicats després de la seva mort; i acaba el llibre amb la seva biografia.

En definitiva, aquest llibre és un homenatge que un grup de persones, fills del seu gran mestratge espiritual, intel·lectual i pastoral, han volgut oferir-li: un retrat d’aquest gran eclesiàstic català.

Els interessats a adquirir el llibre el trobaran properament en algunes llibreries i parròquies de la nostra diòcesi, al preu de 15€.

 ...


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET