AQUESTA SETMANA 
Missatge d’optimisme i esperança
Editorial San Pablo publica el llibre solidari «Todo va a salir bien»
Miquel Àngel Codina 28/12/2020

Des d’Editorial San Pablo expliquen que «quan va ocórrer la pandèmia del coronavirus i ens vam veure confinats a les nostres llars, vam voler contribuir a conservar l’esperança i fomentar l’esperit solidari i positiu que la crisi podia despertar en la societat, tot ajudant alhora a mitigar els efectes de la crisi econòmica i social derivada d’aquesta situació».


Va sorgir així el Concurs de Microrelats, en què qualsevol persona, des de qualsevol indret del món, hi podia participar publicant els seus relats a Facebook i Twitter amb el hashtag #TodovaasalirbienRelatos. Entre el 14 de març i el 21 de juny es van rebre «nombrosos i molt bons textos des de pobles i ciutats de tot Espanya i també des de l’altra banda de l’Atlàntic: l’Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Veneçuela, els Estats Units…».


«El nostre compromís —asseguren els responsables d’Editorial San Pablo— va consistir en la publicació d’un llibre que recollís aquests relats i la donació dels beneficis obtinguts per la seva venda a les accions que Càritas Espanyola està duent a terme en la seva campanya “Càritas davant del coronavirus. Cada Gest Compta”».


I dit i fet. S’acaba de publicar el llibre solidari Todo va a salir bien. Microrrelatos en tiempos de pandemia, editat per San Pablo i patrocinat per LETIPharma, amb un pròleg a càrrec del sacerdot jesuïta, periodista i escriptor Pedro Miguel Lamet i il·lustrat amb fotografies de sor Isaura Marcos, religiosa clarissa del monestir de Santa Maria de Pedralbes de Barcelona.


Segons Lamet, aquests seixanta-sis relats breus publicats «demostren que l’esperit humà creix amb la prova. Que ni tan sols la malaltia, el dolor i la mort poden apagar aquesta misteriosa via làctia de l’esperança»


Per la seva banda, sor Isaura constata que les seves creacions fotogràfiques són «com un èxtasi de joia que, des de la fe, contempla la bellesa que hi ha en els reflexes de llum i colors exuberants en els seus diversos matisos, en contraposició a aquesta vivència actual de foscor intensa i dolorosa. De la mateixa manera que Händel, mitjançant l’Al·leluia, t’infon una alegria desbordant, les meves fotografies pretenen insuflar la confiança que tornarem a somriure, abraçar-nos, fer-nos petons i somniar en els nostres projectes futurs. Vibrarem novament amb un al·leluia esperançador».


Per a sor Isaura, ha significat «molta il·lusió i alegria que Editorial San Pablo hagi comptat amb el meu treball fotogràfic per a aquest projecte tan entranyable i humà».

 

   El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET