UN NOU LLINDAR 
«Pels fruits els coneixereu»
Sebastià 22/01/2019

Aquesta afirmació és de Jesús i es refereix als seus seguidors. Estem davant del repte de la credibilitat de la praxi cristiana, de la coherència entre la fe i la vida, d’allò que se’ns demana als cristians perquè siguem autèntics testimonis del Déu Amor que Jesús ens ha donat a conèixer, perquè tinguem vida en ell. També a nosaltres se’ns coneix pels fruits. No és qüestió de pensar sols en el demà preparant bé el testimoni. Estem ja en l’avui de Déu, en el moment de viure el que ja som pel baptisme, l’hora favorable, com diu Pau a la comunitat de Corint.

«Cercar la coherència entre la vida i la fe en Jesucrist és endinsar-se en el cabal del riu per arribar a la mateixa font.»

Madeleine Delbrêl diu que en la mesura que un cristià professa la seva fe i intenta viure-la, resulta insòlit tant per als creients com per als no creients. Aquest aspecte singular que prové de la coherència entre la vida i la fe «no fa del cristià un home distingit, sinó el rebuig o la denúncia en la seva pròpia vida de tot el que pugui alterar la seva semblança amb Jesucrist. No es tracta de la brillant realització d’un home cristià, sinó del mateix Crist de sempre que mostra el seu rostre a través del rostre d’un home».

L’exigència de la coherència personal en un cristià va unida al seu ésser, el qual el configura a Jesucrist des del baptisme i la confirmació i no sols fa que estigui obert a la fe en Déu, sinó que, com Jesús, sap que l’ha d’estimar com un fill estima amb amor entranyable el seu pare.

Cercar la coherència entre la vida i la fe en Jesucrist és endinsar-se en el cabal del riu per arribar a la mateixa font, allà on tot és net i transparent, el lloc on la frescor, moviment suau i bon gust, fan que la set sigui feliçment assaciada. Ho descriu meravellosament bé aquest text religiós hindú que pot ser compartit amb la mateixa sinceritat cristiana i fer-ne pregària: «És molt el que m’heu donat, però demano més encara. No venc a vós solament pel glop d’aigua, sinó per la font mateixa. No venc cercant guiatge només fins a la porta, sinó fins dintre la casa del Senyor; no cerc solament el present d’amor, sinó l’Amor mateix» (Rabindranath Tagore).

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe de Mallorca

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET