Xavier Torrens, a l'estudi 1 de RàdioEstel
RÀDIO ESTEL 
Torrens compara la reunió Torra-Sánchez amb Tarradellas-Suárez
Xavier Torrens (UB) ha recordat aquella reunió de 1977, "sense resultats pràctics a curt termini, però simbòlicament molt important"
@BorjaDeMaria 10/07/2018

Aquest dilluns, per fi va haver diàleg a La Moncloa. Què va significar la reunió d’ahir? Quines intencions poden haver de cara a la propera trobada de setembre? De 8 a 9 del matí, a la Fórmula Estel, hem parlat amb Xavier Torrens, professor de ciència política de la Universitat de Barcelona: “El govern espanyol té les mans lligades fins el 2020, però Catalunya sap que en aquests dos anys no hi haurà referèndum d'autodeterminació, i vistes les limitacions, el millor és fer un anàlisi estratègic", ha analitzat Torrens.

El professor de la UB ha recordat una altra reunió: "La d'ahir va ser una reunió possiblement semblant a la del 27 de juny de 1977, quan el president Tarradellas es va reunir amb Suárez, sense resultats pràctics a curt termini, però simbòlicament va ser molt important, perquè el govern espanyol sortia de la dictadura, no volia reestablir la Generalitat i va acabar restablint la Generalitat. Catalunya no serà independent en aquests dos anys però podria tenir unes quotes d'autogovern que mai, en els darrers 40 anys, hem vist”.

Cauen dos dels ministres més importants del govern de Theresa May
És el reflexe d'una situació d'escissió, gairebé. Davis i Johnson eren apostes personals de May. La clau britànica ha estat establir les condicions de la sortida”, ha valorat Joan Palomés, periodista del diari La Jornada.

I en plana cultural hem parlat de la 18ª edició del Festival de Sant Pere de Rodes amb Carles Lama, director artístic del Festival, que comença el proper 13 de juliol.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET