El divendres 17 de novembre a les 20:30 l’Escolania de Montserrat oferirà un concert a la parròquia de Sant Pius X de Barcelona (Cardenal Tedeschini, 52) amb motiu dels 60 anys de la inauguració del temple parroquial. Aquest concert s’emmarca en el conjunt d’actes que la parròquia celebrarà per commemorar aquest aniversari i que culminaran amb la consagració del Temple atès que va ser inaugurat, però no consagrat.

Després d’haver cantat davant del papa Francesc amb motiu del Pelegrinatge de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat en la commemoració del 800 aniversari de la seva creació i del Concert a Sant Pau Extramurs, l’Escolania de Montserrat cantarà a la parròquia de Sant Pius X. En l’únic concert que enguany farà a la ciutat de Barcelona. El concert serà a benefici de la Fundació OSAS. (www.osas.cat).

L’Escolania de Montserrat és una de les escoles de música més antigues d’Europa. Ja en el segle XIII, apareix al monestir benedictí i santuari marià de Montserrat un petit grup de nois que, per mitjà de la pràctica del cant i de diversos instruments musicals, estan al servei d’aquest lloc tan singular. Al llarg dels segles, han sorgit compositors i intèrprets remarcables de l’anomenada Escola Musical Montserratina.

Actualment l’Escolania, està formada per més de cinquanta nois, de nou a catorze anys, procedents de tot Catalunya. El director actual és Llorenç Castelló que en va assumir la direcció el 2014. Nascut a Barcelona l’any 1976, fill del barri del Congrés. Va iniciar els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat, on va ser deixeble del P. Ireneu Segarra del 1986 al 1990. Té el títol superior de llenguatge musical, i el professional de composició i piano realitzats al Conservatori Superior de Música del Liceu. Ha estat professor del Departament de Didàctica de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona. Vol ser un bon hereu de la tradició rebuda des d’infant, amb estimació per la música conreada a Montserrat durant segles i amb projectes musicals d’obertura als temps actuals.

https://www.catalunyacristiana.cat/francesc-posa-en-valor-la-forca-evangelitzadora-de-la-pietat-popular/
Preu: 25 euros
Podeu trobar les entrades al Despatx Parroquial (Cardenal Tedeschini, 52) o al següents enllaços:
https://www.eventim-light.com/es/a/64f85894a7c59b1b822c2969
www.entradas.com
L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!