El moment més important del pelegrinatge de Montserrat a Roma, amb motiu dels 800 anys de la Confraria, ha estat l’audiència amb el papa Francesc, que ha saludat amb “un bon dia a tots” els pelegrins que del 6 al 9 d’octubre són a Roma. En el seu parlament, Francesc ha posat en valor “la força evangelitzadora de la pietat popular” que “crea condicions favorables perquè els llaços d’amistat i fraternitat entre els pobles creixin i s’enforteixin”.

“La Mare de Déu de Montserrat, amb el món a les mans, ens convida a viure aquesta fraternitat universal, sense fronteres, sense exclusions, que dissipa les ombres d’un entorn tancat”, ha afegit Francesc.

El papa Francesc saluda els pelegrins. Foto: ©️ Vatican Media

PAPA FRANCESC

“La Mare de Déu de Montserrat, amb el món a les mans, ens convida a viure aquesta fraternitat universal, sense fronteres, sense exclusions, que dissipa les ombres d’un entorn tancat”

El Papa, que ha estat rebut amb crits de “Visca el Papa”, ha beneït la imatge de la Mare de Déu de Montserrat de la catedral de Girona i ha rebut de mans de Mn. Valentí Miserachs la partitura de la Sardana per la Pau que ha compost per a l’ocasió. Segons després l’Obra del Ballet Popular ha interpretat la sardana per primera vegada. Tot plegat ha transcorregut dissabte al matí al Pati de Sant Damas del Palau Apostòlic.

Els bisbes catalans, l’abat de Montserrat i Valentí Miserachs amb la Rosa d’Or.

A l’audiència han assistit els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, presidits pels arquebisbes de Tarragona, Joan Planellas, i de Barcelona, Joan Josep Omella, així com els monjos de Montserrat amb l’abat Manel Gasch al capdavant. L’Escolania de Montserrat ha interpretat el Virolai.

Foto: ©️ Vatican Media

El Papa ha condecorat la Mare de Déu de Montserrat amb la Rosa d’Or, la màxima condecoració que es pot donar a un santuari marià.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!