Del dilluns 24 d’abril al dimarts 25 s’ha reunit per primer cop el nou Consell de Cardenals presidit pel papa Francesc a la Casa Santa Marta del Vaticà.

Les situacions de guerra i conflicte que viuen molts llocs del món i la necessitat d’un treball unit de tota l’Església a favor de la pau han estat els dos temes principals que han centrat les reunions d’abril d’aquest Consell. També s’han tractat aspectes com la situació sociopolítica i eclesial a les diferents regions a les quals pertanyen els cardenals, la preparació de l’assemblea sinodal d’octubre i l’aplicació de la constitució apostòlica Praedicate evangelium. Especialment s’ha subratllat l’esforç per traduir, en els diferents nivells, el treball de reforma dut a terme a la Cúria romana.

La propera sessió d’aquest Consell de Cardenals està prevista per al mes de juny.

La Santa Seu anunciava el 7 de març passat que Francesc havia aprovat els relleus en aquest grup de col·laboradors que l’assessoren en els temes relacionats amb el govern de l’Església i la reforma de la Cúria Romana, un cop havia expirat el mandat dels anteriors membres.

En aquest nou consell de 9 purpurats, a més de l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, han entrat el també espanyol Fernando Vérgez, president de la Governació de l’Estat del Vaticà; l’arquebisbe de Boston, Sean Patrick O’Malley, i l’arquebisbe del Quebec, Gérard Lacroix, entre d’altres.

El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, Francisco César García Magán, destacava que la presència en aquest C9 del cardenal Omella representa un “signe d’estima especial del Sant Pare a la persona” del també president de l’episcopat espanyol.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!