Aquest matí ha comparegut en roda de premsa el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Mons. Francisco César García Magán per informar sobre els treballs de la 121ena Assemblea Plenària dels bisbes espanyols, celebrada del 17 al 21 d’abril.

El secretari general ha aprofitat l’ocasió per expressar un desig: “Esperem que ningú no faci servir l’Església com a moneda de canvi o arma llancívola en els debats polítics, en la dialèctica que es fa prèvia a unes eleccions.”

 Mons. García Magán ha reiterat que l’Església “no té un partit polític, no hi ha cap partit que sigui el partit de l’Església”.

Igualment, ha recordat que el que fa l’Església és anunciar la Doctrina Social i ha subratllat que és el fidel laic qui ha de fer un judici pràctic a l’hora de decidir a qui dona el seu vot.

En aquest sentit, el secretari general destaca que “cal analitzar els programes dels partits polítics per no deixar-se endur per les publicitats i propagandes. Fer una anàlisi crítica des de la consciència cristiana i actuar en conseqüència”.

Consell de Cardenals

Aquest proper dilluns, 24 d’abril, tindrà lloc la primera reunió del renovat Consell de Cardenals, instituït per Francesc per assistir-lo en el govern de l’Església universal i estudiar un projecte de revisió de la Cúria Romana.

En aquest nou consell figura l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, i també el cardenal espanyol Fernando Vérgez Alzaga, president del Govern de l’Estat de la Ciutat del Vaticà.

Per a Mons. García Magán, la presència del cardenal Omella (que avui fa 77 anys) en aquest Consell, conegut popularment com a G9, representa un “signe d’estima especial, singular del Papa a la persona del cardenal Omella”.

Els treballs de la Plenària han tingut lloc del 17 al 21 d’abril / CEE.

El secretari general de la CEE també s’ha referit a l’aprovació, per part de l’Assemblea Plenària, de la instrucció de la Conferència Episcopal Espanyola sobre els abusos sexuals de menors i persones vulnerables.

“Es tracta d’un manual d’ajuda, d’un vademècum, perquè un cop rebuda la notificació sobre un possible abús els responsables diocesans i de les congregacions sàpiguen què fer, segons la norma canònica establerta”, ha assenyalat.

Un altre tema que ha sortit a la roda de premsa és el referent a l’educació. Mons. García Magán ha insistit en el fet que “mantenim el dret fonamental dels pares, que són els qui tenen el dret i el deure d’educar els seus fills” i ha remarcat que “l’assignatura de Religió és de lliure elecció i d’obligada oferta per part dels centres educatius”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!