El cardenal Joan Josep Omella participarà avui, a partir de les 9 del matí a la Casa Santa Marta del Vaticà, en la primera reunió del Consell de Cardenals que el Papa acaba de renovar. Recordem que la Santa Seu anunciava el 7 de març passat que Francesc havia aprovat els relleus en aquest grup de col·laboradors que l’assessoren en els temes relacionats amb el govern de l’Església i la reforma de la Cúria Romana, un cop havia expirat el mandat dels anteriors membres.

En aquest nou consell de 9 purpurats, a més de l’arquebisbe de Barcelona, han entrat el també espanyol Fernando Vérgez, president de la Governació de l’Estat del Vaticà; l’arquebisbe de Boston, Sean Patrick O’Malley, i l’arquebisbe del Quebec, Gérard Lacroix, entre d’altres.

La darrera reunió del Consell de Cardenals, celebrada el desembre passat, havia estat dedicada sobretot a la fase continental de l’actual Sínode.

El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal, Francisco César García Magán, destacava divendres que la presència en aquest G9 del cardenal Omella (que acaba de complir 77 anys) representa un “signe d’estima especial del Sant Pare a la persona” del també president de l’Episcopat espanyol.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!