Viatge del Papa a Mongòlia

El Vaticà ha divulgat els detalls del programa de la visita del Papa a Mongòlia, del 31 d’agost al 4 de setembre del 2023. Recorrerà un total de 16.000 km per visitar la minoria catòlica local, d’unes 1.500 persones.

Francesc sortirà de Roma el 31 d’agost i arribarà a Mongòlia l’endemà.

El 2 de setembre serà rebut oficialment pel president de Mongòlia, Ukhnaagiin Khürelsükh, i farà el primer discurs en la trobada amb les autoritats, representants de la societat civil i el cos diplomàtic; a la tarda es reunirà amb els bisbes, sacerdot, missioners, consagrats i agents de pastoral a la catedral de Sant Pere i Sant Pau.

Diumenge 3 hi haurà una trobada ecumènica i interreligiosa i una missa. El darrer dia la visita començarà amb una trobada amb agents de caritat i la inauguració de la Casa de la Misericòrdia.

Mongòlia compta amb el membre més jove del Col·legi Cardenalici, el missioner italià de 49 anys Giorgio Marengo, prefecte apostòlic d’Ulan Bator.

El lema del viatge és “Esperant plegats” i vol ressaltar els dos aspectes de la visita del Papa, que és alhora una visita pastoral i una visita d’Estat.

“L’esperança és una virtut específicament cristiana, però comunament acceptada també en cercles no cristians”, explica la descripció. Per això, la paraula “plegats” subratlla la importància de la cooperació bilateral entre el Vaticà i Mongòlia.

La presència de Francesc representa, per a aquesta petita porció del Poble de Déu, un signe d’immensa esperança i alè. També, l’Església a Mongòlia, per la seva vida i influència relativament petites, pot oferir un signe d’esperança per a l’Església universal.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!