“Acollint la invitació del president de Mongòlia i de les autoritats eclesiàstiques del país, el papa Francesc farà un viatge apostòlic a aquesta república del 31 d’agost al 4 de setembre del 2023”, ha confirmat el director de l’oficina de premsa vaticana, Matteo Bruni.

De retorn del viatge a Hongria i també més tard, Francesc ja havia expressat el desig de visitar Mongòlia en un futur proper. Un país que compta amb menys de 1.500 catòlics.

Abans de visitar aquest país asiàtic, que limita amb Rússia, la Xina i el Kazakhstan, el Papa haurà estat a Portugal de l’1 al 6 d’agost amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut, i a Fàtima.

En el darrer consistori per a la creació de nous cardenals, l’agost del 2022, el Papa va nomenar cardenal Mons. Giorgio Marengo, prefecte apostòlic d’Ulan Bator, capital de Mongòlia, amb la qual cosa es va constituir en el primer cardenal de la història del país.

Segons Marengo, “a Mongòlia el Sant Pare té una gran admiració i respecte pel seu compromís amb el diàleg i la promoció de la cultura de la pau i la fraternitat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!