“Quan una societat experimenta una tragèdia com la viscuda”, afirma l’arquebisbe de València, Mons. Enrique Benavent, “l’Església participa dels patiments i les angoixes de la societat, experimentem el dolor que experimenten tots els valencians, perquè també nosaltres, els cristians, som ciutadans i membres d’aquesta ciutat”.

Davant la desgràcia de l’incendi a un edifici de València, l’arquebisbe assenyala que “ens sentim a prop dels que han perdut un ésser estimat, de les seves famílies i de totes les víctimes, també dels que han perdut casa seva i viuen una situació difícil”.

A tots ells Mons. Benavent els assegura “la solidaritat i l’afecte de tota l’Església de València i poden recórrer a les parròquies veïnes. Tots estem units en la pregària”.

La societat valenciana està commocionada per aquesta tragèdia, un sentiment que també fa seu Mons. Benavent: “Per a mi ha estat realment un moment dur, difícil i, des del primer moment, vaig tenir un seguiment dels fets, em vaig posar en contacte amb les autoritats oferint la nostra ajuda i les nostres pregàries.”

L’Església valenciana no només ha ofert ajuda material, sinó també “una paraula de fe, d’esperança i de consol, que sàpiguen que a l’Església tenen una casa que els acull i que el Senyor sempre és el nostre consol i la nostra fortalesa”, ha apuntat l’arquebisbe.

A disposició de tothom

Mons. Benavent ha encarregat al rector i vicari episcopal Emilio Hernández l’operatiu de coordinació de les parròquies de l’arxiprestat. Hernández afirma que “es van viure moments de molta confusió i, des del primer moment, vam oferir a les autoritats les parròquies de l’arxiprestat Mare de Déu del Campanar i les seves instal·lacions perquè si calgués es poguessin fer servir per acollir les persones afectades”.

En aquests moments estan a l’expectativa en funció de com es desenvolupen els esdeveniments. Des de les Càritas parroquials “estem organitzant com es pot concretar aquesta ajuda. Són els primers moments i hem de tenir en compte què és el més convenient”, considera Hernández.

Emilio Hernández ahir es va fer present al lloc de la tragèdia després que l’arquebisbat organitzés un comitè d’emergència. Com explica, “el més important és, sempre, tenir una actitud d’empatia i de solidaritat, i estar disponibles pel que es pugui necessitar i saber en què podem ser més útils en aquests moments”.

Senyal de dol

De la seva banda, el rector de la basílica de la Mare Déu dels Desemparats de València i vicari d’evangelització de l’arxidiòcesi, Melchor Seguí, informa que la Mare de Déu lluirà un crespó negre en senyal de dol.

L’Església de València ofereix des d’avui totes les misses per les víctimes i els familiars, i com a agraïment a totes les forces i cossos de seguretat que intervenen a la crisi.

El rector afegeix que el Via Crucis d’aquesta tarda s’oferirà especialment també en sufragi pels difunts i per tots els afectats: “Pregarem i intercedirem per demanar al Senyor i a la Mare Déu que realment aquest dolor vagi deixant pas també a l’esperança, al consol, la serenor de saber que passi el que passi, el Senyor i la Mare de Déu mai no ens abandonen i sempre són amb nosaltres i ens acompanyen sempre.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!