Pregària per la pau a Jerusalem

“Les imatges de l’edifici totalment calcinat a València ens omplen el cor de dolor. Envio una salutació fraternal al meu germà en l’episcopat, Mons. Enrique Benavent.” Són les paraules que el president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, escriu en un tuit per expressar la seva consternació per l’incendi d’un edifici a València que, de moment, registra quatre morts.

“Faig arribar el meu més sentit condol a les famílies afectades per aquest tràgic accident. Units en la pregària.” D’aquesta manera el cardenal Omella ha volgut mostrar la seva proximitat amb les persones afectades per aquesta tragèdia.

L’incendi ha calcinat completament l’edifici.

L’arquebisbe de València ahir mateix organitzava un comitè d’emergència i mobilitzava efectius. De fet, el vicari episcopal, Emilio Hernández, es va personar al lloc de l’incendi i va coordinar tots els rectors de la zona. Així mateix, va acudir a l’hospital de campanya per oferir tot tipus d’ajuda, material i d’acompanyament a les víctimes.

Mons. Benavent ha demanat la mobilització de tots els rectors i sacerdots de tot l’arxiprestat IX, Mare de Déu de Campanar, formada per vuit parròquies, tot i que també ho ha fet extensiu a totes les parròquies de la ciutat i de tota l’arxidiòcesi per la magnitud de la tragèdia.

L’arquebisbat de València s’ha sumat als tres dies de dol decretats per l’Ajuntament de València i les banderes del palau episcopal onegen a mil pal.

Igualment, manté l’oferiment permanent a través de les institucions i de les forces i cossos que continuen treballant pels afectats.

Misses i via crucis per les víctimes

L’Església de València ofereix des d’avui totes les misses per les víctimes i els familiars, i com a agraïment a totes les forces i cossos de seguretat que intervenen a la crisi.

De la seva banda, en un comunicat, la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de València informa que ofereix totes les misses i el via crucis per les víctimes i afectats per l’incendi, i demana “al Senyor per tots els afectats per l’incendi. Pel descans etern dels morts, la recuperació dels ferits, pels familiars, per la solidaritat de tots per atendre les seves necessitats, i demanem la intercessió de la nostra patrona, la Mare de Déu, amb la convicció ferma que Ella mai no abandona els seus fills”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!