Caminada solidaria Gaza

Aquest diumenge 28 d’abril, a la Platja de Llevant de Barcelona, més de 100 persones s’han reunit per recórrer una caminada solidària per la costa barcelonina del Mediterrani, una “peregrinació per l’alto el foc a Gaza”. 

La caminada ha començat a les 9 del matí amb un discurs de Llum Mascaray Olivera, de la GOAC (Germanor Obrera d’Acció Catòlica), que ha expressat el clam de “Genocidi, no en el nostre nom”. Posteriorment, Laurant Cohen de JUNTS (Associació Catalana de Jueus i Palestins) també ha dedicat unes paraules als participants, als quals s’ha adreçat per emfatitzar la naturalesa política i colonial de la matança en curs, mentre que persones de totes les religions caminen juntes en solidaritat contra ella.

En aquesta mateixa línia, Lina Alhafez, de la Càtedra Unesco de Diàleg Intercultural a la Mediterrània, ha convidat tothom a reflexionar sobre la situació de les criatures i el conjunt d’éssers que tant estan patint perquè es troben en aquella altra part d’aquesta mar, i sobre la gran responsabilitat que ens incumbeix a tots per posar fi a aquesta injustícia.

Alhafez ha donat les indicacions per al bon funcionament de la marxa, en la qual també hi ha participat el representant d’UNRWA a Barcelona, Arnau Selga Pérez, que ha compartit amb els participants fulletons amb informació sobre la imprescindible tasca que l’organització realitza, malgrat estar sistemàticament en el punt de mira de l’ocupació militar i els seus aliats, pel fet de ser font de vida de la Franja de Gaza en aquests terribles mesos de fam forçada.

Participació en la missa internacional a la basílica de Santa Maria del Mar

La caminada ha acabat a la basílica de Santa Maria del Mar, on el grup s’ha fet molt més gran i ha pogut escoltar les paraules del representant d’UNRWA. Selga ha informat sobre l’estat actual de l’ajuda que encara aconsegueixen proporcionar com a principal organització que encara opera sobre el terreny a Gaza, i ha encoratjat els presents a fer donatius a l’entitat (ayudagaza.es), oferint exemples concrets de com d’efectives poden ser fins i tot les donacions més petites (deduïbles d’impostos) per proporcionar elements essencials per salvar vides.

Poc després, alguns participants s’han sumat a la missa internacional celebrada al migdia a l’interior de la basílica, on s’ha resat el Parenostre en àrab i s’ha llegit una pregària per una pau justa i duradora per a Gaza i la humanitat.

L’esdeveniment estava organitzat per membres de les següents organitzacions, en resposta a la crida global de pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza (gazaceasefirepilgrimage.com):

Comunitat palestina de Catalunya, Germanor Obrera d’Acció Catòlica (GOAC), Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Junts (Associació Catalana de Jueus i Palestins), JOC (Joventut Obrera Cristiana), MIJAC (Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica) de Catalunya), ACO (Acció Catòlica Obrera), Secretariat de Pastoral Gitana de Barcelona, Comunitat de l’Arca – No-violència i espiritualitat, Fundipau, Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània, Mujeres Diáspora

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!