Inspirades per la crida unànime de solidaritat emesa arreu del món, fins a tretze entitats, entre les quals moltes de catòliques, faran un pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza, que tindrà lloc a Barcelona el 28 d’abril, des de les 9 h a la Platja de Llevant per arribar abans de les 12 del migdia a Santa Maria del Mar.

El Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza: un camí de solidaritat es presenta com un acte de protesta meditatiu que convida a la reflexió sobre el patiment i la desesperació que afronten els palestins a Gaza.

Les demandes centrals d’aquest pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza són clares:

Alto el foc durador i sostingut; flux immediat d’aliments, aigua, ajut humanitari, combustible i assistència que salva vides; alliberament de totes les persones captives, tant les més de 10.000 palestines com les més de 100 israelianes, i fi de l’ocupació per donar pas a una pau justa.

Inicialment concebuda com una caminada al llarg de la Franja de Gaza, la versió a Barcelona es realitzarà a una distància reduïda de 4 km, tot representant simbòlicament les vides allí perdudes.

A pesar que la participació no hi està condicionada, els organitzadors conviden els participants a fer donacions a través de la pàgina d’UNRWA (ayudagaza.es), tot contribuint d’aquesta manera a l’assistència humanitària necessària a Gaza.

Aquesta activitat està organitzada per membres de les següents organitzacions, en resposta a la crida global de pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza (gazaceasefirepilgrimage.com):

Comunitat palestina de Catalunya, GOAC (Germanor Obrera d’Acció Catòlica), Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Junts (Associació Catalana de Jueus i Palestins), JOC (Joventut Obrera Cristiana), MIJAC (Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica de Catalunya), ACO (Acció Catòlica Obrera), Secretariat de Pastoral Gitana de Barcelona, Comunitat de l’Arca – No violència i espiritualitat, Fundipau, Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània, Mujeres Diáspora.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!