Sergi Gordo i Antoni Vadell defensen "el diàleg amb la diversitat"

Els nous bisbes auxiliars de Barcelona Sergi Gordo i Antoni Vadell han expressat aquest dimarts el seu desig de fer un servei basat “en l’alegria que ningú no ens pot prendre, com diu Jesús a l’evangeli i el Papa Francesc a l’exhortació Evangelii Gaudium“. En el programa El Mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, on han explicat en directe moltes de les seves sensacions, Gordo ha comentat que “el missatge que es vol comunicar ara, i que es porta molt a dins des de la pregària, és el de la comunió dins un missatge conjunt”. Vadell ha destacat que tots dos van agrair molt “la crida de dos en dos, parlant amb una única veu”. Sergi Gordo també ha explicat que “el moment més emotiu de l’ordenació va ser el de la pregària de consagració, amb el llibre dels Evangelis a sobre del cap”, mentre que, per a Antoni Vadell, “va ser tot el context de família i gent de Mallorca que acompanyava el nou pastor de la seva terra, molts anys després que això es produís per últim cop”.
Sobre els canvis, Sergi Gordo ha recordat que els canvis estan oberts, sobretot “a partir d’una consulta que ha fet el cardenal Joan-Josep Omella aquest estiu pensant en càrrecs de responsabilitat diocesana”. Antoni Vadell ha comentat, en to personal, que “el Senyor s’ha inventat” el fet de fer-lo “bisbe” per canviar-lo. “Jo vull ser més del Senyor i més de l’evangeli, cosa que canvia la vida i pot provocar alhora altres canvis”, ha afegit. Igualment ha explicat que “una ciutat com Barcelona és una bona oportunitat per ser conscient de l’existència d’una societat plural amb variades sensibilitats, per dialogar amb aquesta diversitat i respectar-nos entre tots, també de cara a l’educació amb els més joves”. Ha destacat “el païsatge, una realitat que pot canviar, amb una Església molt més minoritària però que ofereix un gran repte”.
Tant Sergi Gordo com Antoni Vadell han subratllat, d’altra banda, la dimensió de “servei” que inclou el ministeri episcopal. Gordo ha dit que és molt important “ser com Jesús, que s’adaptava als lloc i orienta a ser obert a qualsevol”. Sobre la realitat catalana, a partir del seu origen andalús, s’ha mostrat com un gran “defensor de la terra, dels Castellers i d’altres referents culturals, cosa que ajuda a presentar Catalunya”. Vadell ha destacat que allò que pot aportar “és sobretot ser a la diòcesi, estar disponible i donar tot el possible en aquells camps on es pugui necessitar” la seva participació. Ha valorat igualment l’experiència de “tres anys portant entre diversos preveres unes quantes parròquies de Mallorca”, i fins i tot ha definit aquesta època com “la millor en tota la vida”.

Vadell, després de destacar “la radicalitat d’alguns nous moviments de l’Església, que poden aportar molt a la societat d’avui”, també ha definit l’Església com una realitat “que se sembla a una botiga de sabates on cadascú pot triar la seva, però sense perdre de vista el més important: que el Senyor, al cel, ens vol descalços”. Tres dies després de l’ordenació episcopal dels dos auxiliars, el cardenal Joan-Josep Omella ja compta amb un equip de pastors que enfortiran el govern i la tasca social de l’arxidiòcesi. “M’agradaria que l’Església de Barcelona canviés a millor en la comunió, en el seguiment de Jesucrist i en la fidelitat de tots a l’evangeli”, ha conclòs Sergi Gordo.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest dimarts 12 de setembre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!