Aquest dissabte 13 d’abril, el papa Francesc ha aprovat el decret que reconeix “el martiri per raó d’odi de la Fe” de dos catalans assassinats durant la Guerra Civil, el sacerdot Gaietà Clausellas i Ballvé i el laic i pare de família Antoni Tort. Amb aquest decret, el pontífex ha confirmat que seran beatificats properament.

Mossen Gaietà, el “pare dels pobres”

Mn. Gaietà Clausellas i Ballvé (Sabadell, 29 d’agost de 1863 – 14 d’agost de 1936) va ser un eclesiàstic català. Va fer el primer ensenyament als Escolapis de Sabadell i als 14 anys ingressà al Seminari Conciliar de Barcelona. Ordenat sacerdot el 1886, fou destinat primer a Olesa de Montserrat i després a Vilanova i la Geltrú, abans de ser nomenat vicari de Sant Fèlix de Sabadell, càrrec que ocupà des del 1898 fins a la mort de Fèlix Sardà i Salvany, el 1916, el qual substituí com a capellà de l’Asil de les Germanetes dels Ancians Desemparats. Mossèn Gaietà, que era conegut com el “pare dels pobres”, fou assassinat d’un tret al cap, un vespre d’agost de 1936, pels volts de Sant Julià d’Altura.

El bisbe Salvador, així que ha estat coneixedor de la notícia, ha expressat el seu agraïment al Sant Pare pel reconeixement d’aquest prevere tan estimat pels sabadellencs, un veritable model de santedat en l’entrega i servei als més senzills, als pobres i als malats. Un sacerdot, un home de Déu, que visqué la seva consagració amb radicalitat fins a donar la vida, un home senzill, auster i entregat, que no es reservà res per a ell mateix sinó que sempre estava al servei dels altres.

La seva tomba, a l’entrada de l’església de Sant Fèlix, ha estat un lloc de pregària que convoca molts devots que imploren la seva intercessió i ajut. Mons. Cristau també demana la seva intercessió i ajut per la ciutat de Sabadell i per tota la diòcesi, i especialment pels preveres i diaques, així com pels seminaristes i les vocacions sacerdotals.

Més endavant es donaran els detalls sobre la celebració de beatificació, que serà conjunta amb el Sr. Antoni Tort.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!