La Sagrada Família ha fet pública la resolució de la convocatòria 2023 d’ajuts vinculats al Fons d’Acció Social de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família. La dotació d’aquesta primera convocatòria era de 2,3 milions d’euros

Entre el llistat de 56 projectes seleccionats destaca el programa Llar Pere Oliveras de Càritas Diocesana de Barcelona. És un recurs residencial per a la població en procés de reinserció social. La Unitat AIDA de la Fundació Concepció Juvanteny, que aborda integralment l’atenció a víctimes d’abús. També s’han afegit al llistat projectes per l’acompanyament de les persones grans, com és el programa de detecció i acompanyament de persones grans al barri de Ciutat Vella de Barcelona per combatre la soledat no volguda de la Comunitat de Sant’Egidio, o el projecte del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu.

També rebran suport econòmic del Fons d’Acció Social entitats en defensa dels drets i l’atenció de persones migrades, com és el cas de Migra Studium. Destaca el projecte del Telèfon de l’Esperança de la Fundació Ajuda i Esperança, o Camins d’inclusió de Nexe Fundació Privada, que fa una atenció especialitzada per a infants i joves i suport a les seves famílies. També ha entrat dins de la convocatòria, l’associació Dos de Deu, per la millora del barri de Sagrada Família i fer front a les necessitats bàsiques dels veïns.

Les entitats interessades podien presentar una sol·licitud entre el 18 de desembre del 2023 i el 31 de gener del 2024, i l’1 de febrer es va iniciar el procés d’avaluació dels projectes presentats. La valoració dels projectes l’ha realitzat un jurat i un comitè tècnic, designat a aquest efecte, tenint en compte criteris qualitatius, tècnics i econòmics, segons s’estableix en les bases. En aquesta primera convocatòria s’ha registrat un total de 650 projectes, dels quals eren elegibles 276.

El Fons d’Acció Social de la Sagrada Família neix amb la clara voluntat de servei a les persones i col·lectius més vulnerables de l’arxidiòcesi de Barcelona. S’erigeix sobre tres pilars: el de comunitat, dirigit a les persones que la formen, el d’equitat, perquè tots tinguem les mateixes oportunitats, i el de solidaritat, que és el valor humà que ens empeny a actuar per construir una societat millor; una societat més humana, més justa i més solidària.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!