“Donar esperança en la tristesa” és el lema que proposa el departament de Pastoral de la Salut de la Conferència Episcopal Espanyola per la Campanya del  Malalt 2024, que va començar l’11 de febrer, festa de la Mare de Déu de Lourdes amb la Jornada Mundial del Malalt, i que es tanca aquest diumenge 5 de maig amb la Pasqua del Malalt.

El missatge dels bisbes de la Subcomissió Episcopal per a l’Acció Caritativa i Social per a la Pasqua del Malalt d’enguany, convida a celebrar la jornada en el context de les preparacions per al Jubileu 2025, que ajudarà a “restablir un nou renaixement que tots percebem com a urgent”.

Per això, fan una crida a ser “Pelegrins de l’Esperança”, lema del proper Jubileu. En aquest sentit, ofereixen dues propostes davant la malaltia: la fe i la pregària, que “ens obren a l’esperança que ens permet no sucumbir davant la tristesa i el patiment”.

Davant la fe, recorden les paraules del Papa a l’Evangelii gaudium, quan afirma que “comprenc les persones que tendeixen a la tristesa per les dificultats greus que han de patir, però a poc a poc cal permetre que l’alegria de la fe comenci a despertar-se com una secreta però ferma confiança, tot i enmig de les pitjors angoixes”.

Pel que fa a la pregària, el missatge destaca que “és una gran escola d’esperança i haurà de ser al centre de la celebració de la Pasqua del Malalt”. Per això, insta a “pregar amb els malalts i pregar pels malalts. Que puguin constatar que no estan sols ni abandonats, ni que la seva vida és inútil, que són els cridats per Crist, la seva imatge viva i transparent”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!