“Que el Jubileu sigui un veritable esdeveniment eclesial capaç de sostenir la fe i ser un estímul per a l’evangelització.” És el desig del president del Dicasteri per a la Promoció de la Nova Evangelització, Mons. Rino Fisichella, expressada en la presentació del logotip oficial del Jubileu 2025, que tindrà lloc amb el lema Pelegrins de l’esperança.

RINO FISICHELLA

“La fragilitat experimentada en aquests darrers anys, unida a la por per la violència de les guerres, no fa sinó fer paradoxal la condició humana”

Per al logotip el Dicasteri per a la Promoció de la Nova Evangelització va fer un concurs que va rebre 294 propostes de 213 ciutats i 48 països diferents.

Mons. Rino Fisichella ha explicat que el logotip representa quatre figures estilitzades per indicar la humanitat que prové dels quatre punts cardinals. S’abracen per indicar la solidaritat i fraternitat que ha d’unir els pobles.

Hi apareix la creu, signe d’esperança “que mai no pot ser abandonada perquè la necessitem sempre i, sobretot en els moments de més dificultat”.

Les onades que apareixen a sota indica que la peregrinació de la vida no sempre es mou en aigües tranquil·les. Per això, la part inferior de la creu es perllonga en forma d’àncora que s’imposa al moviment de les onades.

La imatge també mostra com el camí del pelegrí no és un fet individual, sinó comunitari.

El lema escollit vol expressar la necessitat de donar sentit al present i impuls cap al futur per reconèixer i respondre als reptes del nostre temps.

Falten dos anys per al Jubileu, i com ha demanat el Papa, el 2023 estarà dedicat a “repassar els temes fonamentals de les quatre constitucions conciliars perquè l’Església respiri novament l’ensenyament profund i actual produït pel Vaticà II”, ha indicat Mons. Fisichella.

El 2024 es dedicarà a la pregària per crear un context favorable al Jubileu i permetre els pelegrins preparar-se per a aquest esdeveniment.

Oportunament s’anunciaran els esdeveniments específics que acompanyaran aquests dos anys i s’activarà, en els propers mesos, la pàgina oficial del Jubileu: www.iubilaeum2025.va.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!