De l’experiència de la Comunitat de Sant’Egidio amb les persones sense sostre a diferents ciutats europees va néixer a Roma DOVE mangiare, dormire e lavarsi, que actualment es publica a diferents ciutats.

El dimecres 20 de desembre Jaume Castro, responsable de Sant’Egidio a Barcelona, ha presentat la 18ena edició de la guia On menjar, dormir, rentar-se de Barcelona, que ha estat feta gràcies a l’experiència i el treball gratuït de persones de la Comunitat de Sant’Egidio que tenen un vincle d’amistat i serveixen les persones sense sostre a la ciutat.

Aquest llibret s’ofereix gratuïtament a qui viu al carrer o es troba en situacions de necessitat. És una brúixola per tenir a la butxaca per orientar-se a la ciutat. Hi ha els llocs on es pot trobar ajut i acollida. També hi ha els llocs on a Barcelona es pot ajudar i ser acollidors.

La guia és una brúixola per orientar-se per la ciutat. Foto: Comunitat de Sant’Egidio

En una entrevista al programa Fabricació pròpia de Ràdio Estel, Castro ha explicat que aquesta eina és una bona notícia davant de la realitat de la pobresa: “Els índexs de pobresa són elevats, molta gent es troba vivint al carrer. A través del menjador, de la casa de l’amistat, de la trobada al carrer de moltes persones provem de construir-hi un lligam amistat i ajudar-les a sortir d’aquesta situació.”

JAUME CASTRO

“A través del menjador, de la casa de l’amistat, de la trobada al carrer de moltes persones provem de construir-hi un lligam amistat i ajudar-les a sortir d’aquesta situació”

En la mateixa entrevista, Jaume Castro ha presentat el dinar de Nadal amb els pobres, que es fa el 25 de desembre a Barcelona, a Manresa i en altres ciutats de Catalunya, com una exigència evangèlica: “El mateix dinar de la Comunitat de Sant’Egidio vol ser una mostra que es pot somiar i es pot pensar una ciutat que sigui per a tothom, on ningú quedi al marge. Si es fa el dia de Nadal es pot fer cada dia.”

El responsable de la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona ha reiterat la petició a les administracions perquè actuïn més decididament contra la pobresa, i ha recordat que la Comunitat fundada per Andrea Riccardi ha participat en la iniciativa per aprovar una propera llei per combatre el sensellarisme

La Comunitat de Sant’Egidio va ser fundada l’any 1968 a la zona romana del Trastevere, on es van començar a organitzar els dinars de Nadal per als pobres. A Barcelona, el menjador de Sant’Egidio complia l’octubre passat 10 anys, i el responsable de la comunitat a Catalunya ha valorat molt positivament el camí recorregut fins ara.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!