En el marc de la II Jornada de la Pau, celebrada dimecres14 de febrer al Parlament de Catalunya, s’ha presentat públicament el Fòrum Català per la Pau, un procés participatiu de reflexió i debat que neix amb un doble objectiu: crear una política pública de pau de Catalunya i reforçar les agendes i les capacitats d’incidència social i política de les organitzacions de foment de la pau catalanes.

El Fòrum Català per la Pau és una iniciativa impulsada pel Govern de Catalunya, el Consell Català de Foment de la Pau, l’ICIP i el teixit associatiu de foment de la pau. Sorgeix, doncs, de la col·laboració social i institucional, i es desenvoluparà al llarg de 2024 i 2025. El Fòrum constarà d’un procés de participació ciutadana a partir de cinc eixos de debat: Cultura de pau; Seguretat i justícia; Conflictes armats; Reptes globals; Dones, pau i seguretat.

En la inauguració de la II Jornada de la Pau del Parlament de Catalunya, el vicepresident del Consell Català de Foment de la Pau i director de l’ICIP, Kristian Herbolzheimer, ha emplaçat tota institució i entitat catalana compromesa amb els valors de la cultura de pau i la justícia social a sumar-se al Fòrum Català per la Pau: “És el moment d’obrir la reflexió sobre com entenem una Catalunya en pau i sobre com podem contribuir, des de Catalunya, a la pau al món. És moment de comptar-nos, trobar-nos i explicar-nos entre totes les persones, col·lectius i institucions que compartim els valors de la cultura de pau i que compartim el compromís per a un món més just i solidari”.

Kristian Herbolzheimer

“És el moment d’obrir la reflexió sobre com entenem una Catalunya en pau i sobre com podem contribuir, des de Catalunya, a la pau al món”

Per la seva banda, la presidenta de Lafede.cat, Arés Perceval, ha destacat que el Fòrum Català per la Pau ha de permetre “dissenyar una política pública de pau avalada per tots els grups parlamentaris, una assignatura pendent” i ha afegit que el procés també “ens ha de servir per enfortir el moviment per la pau i la noviolència que liderem des de la societat civil”.

Arés Perceval

“Ens ha de servir per enfortir el moviment per la pau i la noviolència que liderem des de la societat civil”

Tant el director de l’ICIP com la presidenta de Lafede.cat han mostrat la solidaritat amb les tres activistes catalanes que fan dues setmanes que estan en vaga de fam per Palestina, entre les quals Gabriela Serra, presidenta del Consell Català de Foment de la Pau, la qual no ha pogut participar en la jornada.

Coincidint amb la presentació pública del procés, s’ha inaugurat el web www.forumcatalapau.cat, a partir del qual es fomentarà la participació de la ciutadania, entitats i institucions compromeses amb els valors de la cultura de pau i la justícia social.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!