“Serà una celebració d’agraïment i d’esperança perquè se’ns obre un nou camí”. Així ho ha manifestat Mn. Lluís Suñer, administrador diocesà de Girona aquests dos anys de seu vacant, en una entrevista al programa Sense distància de Ràdio Estel.

Recordem que diumenge 21, a la catedral de Girona, fra Octavi Vilà rebrà l’ordenació episcopal i iniciarà el ministeri com a nou bisbe de Girona. Serà en una celebració a partir de les cinc de la tarda que podreu seguir en directe per Ràdio Estel. Serà presidida per l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Joan Planellas, que ordenarà el nou bisbe, i concelebrada pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, pel nunci del Papa a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, i per molts altres pastors, sacerdots i diaques assistents.

El fins ara administrador diocesà de Girona ha assegurat que el nou bisbe ofereix una bona combinació entre espiritualitat, senzillesa i proximitat: “Estic molt il·lusionat, primer perquè tenim un nou bisbe, i en segon lloc per la persona, veritablement propera i servicial, que té unes caractrístiques que ens aniran molt bé per a la nostra diòcesi.”

“Estic molt il·lusionat primer perquè tenim un nou bisbe, i en segon lloc per la persona, veritablement propera i servicial, que té unes caractrístiques que ens aniran molt bé per a la nostra diòcesi”

Es completa així un període de dos anys en què la diòcesi de Girona ha tingut la seu vacant, després de la mort de Francesc Pardo el 31 de març de 2022, als 75 anys però encara en actiu. Durant aquest temps, i per decisió del Col·legi de Consultors, l’administrador diocesà ha estat Lluís Suñer, sacerdot de la mateixa diòcesi gironina: “Aquest temps ens ha ajudat a provar-nos a nosaltres mateixos. Hem tirat endavant amb l’ajuda i el compromís de tothom: capellans, laics, moviments… El treball que hem fet amb motiu del Sínode ha estat impressionant.”

Lluís Suñer, que va néixer l’any 1946 a Fornells de la Selva, havia estat el vicari general de la diòcesi els últims anys de Francesc Pardo com a bisbe, i té una llarga trajectòria com a sacerdot i també com a col·laborador de la Cúria diocesana.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!