El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha mort als 75 anys d’edat a l’hospital Josep Trueta de la capital del Gironès, després d’unes complicacions a l’estómac que no ha pogut superar. Havia presentat el 26 de juny passat la seva renúncia al Papa per edat, però encara estava en actiu perquè encara no li havia estat acceptada.

El Bisbat de Girona havia comunicat el 3 de març un empitjorament en el seu estat de salut, dues setmanes després que ell mateix anunciés que estava ingressat i que necessitava un temps de repòs. Pardo portava 13 anys i mig com a titular de la diòcesi gironina.

La missa exequial tindrà lloc dilluns 4 d’abril, a les 11.30 h, a la catedral de Girona. El mateix dia hi haurà instal·lada la capella ardent a la Capella del Corpus de la catedral, que estarà oberta des de les 8 fins a les 11 h.

Segons ha expressat el bisbat de Girona en un comunicat arran de la mort, el vicari general, Mn. Lluís Suñer, ha adreçat una carta als diocesans, on ha agraït en nom de la diòcesi i de la família els esforços dels metges i tot el personal sanitari, així com les pregàries i les mostres d’afecte rebudes. També ha donat gràcies “per tot el que al diòcesi i tots nosaltres hem rebut del seu ministeri episcopal”, i ha demanat a totes les parròquies que en les misses d’aquest proper diumenge es pregui pel bisbe.

El vicari general, Mn. Lluís Suñer, ha demanat a totes les parròquies que en les misses d’aquest proper diumenge es pregui pel bisbe

D’altra banda, el bisbat de Girona ha obert una pàgina especial en memòria del bisbe Francesc. Hi trobareu un llibre de condolences virtual, el seu perfil biogràfic i material audiovisual.

http://www.bisbatgirona.cat/ca/en-memoria-bisbe-francesc.html

BISBE DE GIRONA DES DEL 2008

Francesc Pardo i Artigas va néixer a Torrelles de Foix (a l’Alt Penedès) el 26 de juny de 1946. Va obtenir la Llicenciatura en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya i va ser ordenat sacerdot a Vilafranca del Penedès el 31 de maig de 1973.

A l’Arxidiòcesi de Barcelona, del 1973 al 1980, va ser vicari a les parròquies de Santa Maria i de la Santíssima Trinitat, a Vilafranca del Penedès. Va ser també arxiprest d’aquesta mateixa localitat del 1979 al 1980 i rector de Sant Sadurní d’Anoia. Francesc Pardo va ser, entre els anys 1982 i 1986, consiliari diocesà del Moviment Familiar Rural i dels Joves Rurals. A més, del 1985 al 1988, va ser membre del Consell Presbiteral i del Col·legi de Consultors. El 1993 va ser fet públic el seu nomenament com a rector de Monistrol d´Anoia i en aquestes dates, fins al 1995, va formar part de la Comissió Diocesana per a la Preparació del Concili Provincial Tarraconense i membre d´una ponència. Entre el 1993 i el 2006, Francesc Pardo va exercir com a director del Centre d’Estudis Pastorals de les diòcesis de Catalunya. El 1997 va ser nomenat rector de Sant Esteve a Granollers. Del 1999 al 2004, va exercir d’arxiprest de Granollers i del 2001 al 2004, va ser vicari episcopal de Vallès Oriental.

A la diòcesi de Terrassa, creada el 2004, va ser vicari general de Pastoral i Delegat Episcopal per a l’Economia i membre del Consell Pastoral Diocesà, del Consell per als Afers Econòmics i del Col·legi de Consultors, alhora que va continuar com a rector de Sant Esteve a Granollers. El 16 de juliol del 2008, Benet XVI el va nomenar bisbe de Girona, diòcesi de la qual va prendre possessió el 19 d’octubre del mateix any, en una celebració en què també va rebre l’ordenació episcopal.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!