Reflexionar sobre el turisme religiós ens porta indefugiblement al Temple Expiatori de la Sagrada Família, que l’any 2023 va comptabilitzar un total de 4.707.367 visitants, una xifra semblant a la del 2019, quan en va rebre 4.717.881. Atès que el finançament de l’obra és d’origen 100% privat i, per tant, la font dels ingressos per a la construcció depèn de la venda d’entrades, la normalització progressiva de les visites respecte del 2019 afavoreix la finalització del projecte de Gaudí.

A mesura que la basílica de la Sagrada Família va tancant etapes constructives, va quedant més clar a ulls del món quina és la seva missió com a temple i com a projecte catequètic, teològic i bíblic en pedra: l’evangelització i, per tant, la predicació de la Paraula, la celebració de la fe i l’acció caritativa i social.

Amb la primera convocatòria del Fons d’Acció Social, el lliurament del qual es va escenificar en un acte el divendres 14 de juny, el temple vol projectar el seu compromís social i caritatiu amb la societat. I així com la primera convocatòria ha tingut un pressupost de 2,3 milions d’euros i un total de 56 projectes beneficiats, la del 2024 vol arribar al centenar de projectes, amb una inversió de 3,5 milions d’euros.

“Al mateix temps que construïm la basílica, no ens podem oblidar de tots els que treballen a favor dels més pobres, perquè és l’esperit de Gaudí i de l’Evangeli”, recorda el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Junta Constructora del Temple. La Sagrada Família comença una nova etapa i les entitats que treballen a favor dels més necessitats en seran grans protagonistes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!