El pressupost per a la convocatòria 2024 del Fons d’Acció Social de la Sagrada Família s’incrementarà en un 50% respecte del 2023, fins a assolir els 3,5 milions d’euros.

Així ho ha comunicat Xavier Martínez, director general de la Junta Constructora, en l’acte d’entrega dels ajuts econòmics als 56 projectes que s’han beneficiat dels 2,3 milions destinats de la convocatòria 2023 del Fons d’Acció Social.

“En fem una valoració molt positiva que ens anima a continuar amb la mateixa il·lusió”, ha manifestat Martínez durant l’acte d’entrega el divendres 14 de juny, “agraïm la implicació de totes les entitats participants i ens comprometem a continuar treballant per promoure la solidaritat a través del Fons d’Acció Social”.

XAVIER MARTÍNEZ

“Ens comprometem a continuar treballant per promoure la solidaritat a través del Fons d’Acció Social”

D’aquesta manera, a mesura que la basílica de la Sagrada Família avança cap a la seva culminació, també ho farà el seu compromís amb els més necessitats, responent al mateix llegat que va deixar Antoni Gaudí, que com ha recordat el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Junta Constructora, va procurar pels seus treballadors i va construir una escola per als seus fills, sense oblidar que la Sagrada Família va ser concebuda com la catedral dels pobres.

El cardenal Omella ha conclòs l’acte. Foto: Agustí Codinach

“En un món que sembla desconnectat dels valors humans i espirituals, és encoratjador veure com les nostres comunitats es mantenen fermes en la seva missió d’ajudar els altres”, ha expressat el cardenal Omella. I adreçant-se a les entitats ha afegit: “Els vostres esforços no només aporten solucions als problemes concrets, sinó també esperança i dignitat a aquells que més ho necessiten”.

CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA

“Els vostres esforços no només aporten solucions als problemes concrets, sinó també esperança i dignitat a aquells que més ho necessiten”

Núria Vendrell, membre del Patronat, ha remarcat que “des de la Sagrada Família any rere any dedicarem més recursos al Fons d’Acció Social, per part vostra heu de continuar treballant com ho feu, fins i tot millor. Des del Patronat agraïm que formeu part de la futura Sagrada Família”.

S’anunciaran més detalls de la nova convocatòria del Fons d’Acció Social en les properes setmanes.

Un impacte de 2,3 milions d’euros

La primera convocatòria del Fons d’Acció Social de la Sagrada Família s’ha repartit entre 56 projectes implementats en 21 municipis de l’arxidiòcesi de Barcelona: Alella, Argentona, Badalona, Barcelona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Cornellà de Llobregat, el Masnou, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Montgat, Premià de Mar, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Teià, Tiana i Vilassar de Mar.

Pel que fa als àmbits d’actuació, un 27% en projectes cofinançats treballen per la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, un 25% en la salut i l’autonomia personal, un 23% en se centren en infància, adolescència i joventut, un 18% en la vellesa, i un 4% en migració i refugiats.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!