Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la Fundació Nen Déu ha inaugurat, el dissabte 2 de desembre, la Llar-Residència Benet XVI al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona.

L’acte ha estat presidit pel cardenal Joan Josep Omella i ha comptat amb la participació del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano. Hi han assistit treballadors, membres del patronat, usuaris i famílies així com les religioses franciscanes dels Sagrats Cors. El moment de la benedicció ha anat a càrrec de l’arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach.

Actuació gegantera durant l’acte d’inauguració.

La inauguració i benedicció ha estat precedida d’una Eucaristia presidida pel mateix arquebisbe de Barcelona i concelebrada, entre d’altres, per Mn. Salvador Bacardit, president del Patronat d’una institució que es remunta a l’any 1892. Com a assistent principal hi havia el diaca Josep Matias, delegat episcopal de Càritas diocesana de Barcelona.

La missa ha estat presidida pel cardenal Omella.

El nou centre Benet XVI (en memòria de la visita del Papa l’any 2010) té capacitat per a 35 persones. L’objectiu principal és fomentar l’autonomia personal i social, així com facilitar la integració a la vida comunitària. El projecte, a més, ha comptat amb el suport de Càritas diocesana de Barcelona i la basílica de la Sagrada Família.

Ubicat al Passeig Maragall 187, el centre se suma a la Llar-Residència ja existent a Tiana amb 12 places. La inauguració d’aquest equipament representa un avenç significatiu en la promoció de la inclusió i l’autonomia de les persones amb discapacitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!