Amb el lema “Tu i jo som Església”, l’àrea per a la discapacitat de la Comissió Episcopal per a l’Evangelització, Catequesi i Catecumenat posa en marxa una campanya amb la qual se suma al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre.

Ho explica el responsable d’aquesta àrea, Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic. L’Església es vol unir a aquesta jornada “donant llum i compartint vida, perquè són moltes les persones amb discapacitat que formen part de l’Església, del ‘nosaltres’ eclesial que camina unit”.

A més del missatge del bisbe responsable, l’àrea per a la discapacitat ofereix diferents recursos adaptats amb els quals es convida a celebrar aquest dia donant gràcies per ser tots Església.

Mons. Casanova argumenta que el lema inclou “grans històries: de fraternitat, de superació, de servei, de tendresa, protagonitzades per homes i dones, joves, nens que, en comunitat i a la casa de la gran família dels fills de Déu, superant tot tipus de barreres, han rebut i compartit dons”.

ROMÀ CASANOVA, responsable àrea per a la discapacitat de la Comissió Episcopal per l’Evangelització, Catequesi i Catecumenat

“Les persones amb discapacitat són també part viva de l’Església, receptores i transmissores de la bona notícia de l’Evangeli”

Mons. Romà Casanova destaca que l’Església vol acompanyar en el patiment i oferir “l’alè per superar tots els reptes i incomprensions que en moltes ocasions comporta la discapacitat”.

També assenyala que “cadascun de nosaltres som un regal únic, cadascun de nosaltres hem estat estimats per Déu i som cridats a ser expressió del seu amor”.

“Amb tots és més bonic el rostre de Crist Jesús; és més pur, més humà, més senzill i veritable”, conclou l’escrit de Mons. Casanova.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!