Dues feligreses de la parròquia catòlica de la Sagrada Família de Gaza, Nahida Khalil Anton i la seva filla Samar, han estat assassinades per franctiradors de l’exèrcit israelià dissabte 16 de desembre. La casa de les Germanes de la Mare Teresa ha resultat danyada, el generador ha estat destruït.

“La situació va més enllà de la tragèdia”, ha expressat el pare Gabriel Romanelli, rector de Gaza, visiblement afectat, a Ràdio Vaticana – Vatican News després de l’atac israelià a la parròquia.

Romanelli torna a fer una crida a la pregària: “Continuem resant perquè acabi la guerra, que és absurda. Com hem dit moltes vegades, un mes de guerra, una hora de guerra, un minut de guerra, no fa més que augmentar el nombre de víctimes, i no fa més que privar la gent de la pau, de la vida quotidiana.”

GABRIEL ROMANELLI

“Un mes de guerra, una hora de guerra, un minut de guerra, no fa més que augmentar el nombre de víctimes”

En un comunicat, el Patriarcat Llatí de Jerusalem subratlla que és “incapaç d’entendre com un atac així ha pogut dur-se a terme just quan tota l’Església es prepara pel Nadal”, amb creients afusellats “a sang freda dins de la parròquia on no hi ha bel·ligerants”.

PAPA FRANCESC

“Civils indefensos estan sent bombardejats i tirotejats”

Al final de l’Àngelus de diumenge el papa Francesc ha denunciat que “civils indefensos estan sent bombardejats i tirotejats. I això fins i tot ha passat dins del recinte parroquial de la Sagrada Família, on no hi ha terroristes, sinó famílies, infants, malalts i discapacitats, monges (…) Hi ha qui diu: “És terrorisme, és guerra.” Sí, és guerra, és terrorisme. Per això diu l’Escriptura que “a tot arreu fa cessar els combats, ha trencat els arcs i trossejat les llances, ha tirat al foc els escuts (cf. Sl 46,10). Preguem al Senyor per la pau”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!