Aquest dimarts 25 de juny, la Sagrada Família ha acollit la presentació del llibre “Palau Gaudí Astorga”, de Jairo Álvarez. L’acte ha comptat amb la participació del bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías, del rector de la basílica de la Sagrada Família, Josep Maria Turull, i d’altres membres de la Junta Constructora del temple.

L’obra d’investigació més àmplia dedicada al Palau Gaudí d’Astorga

Tal com ha dit durant la presentació el bisbe Abadías, l’autor Jairo Álvarez ha aconseguit, gràcies al seu “rigor i esforç”, donar-nos aquest regal “que podem compartir entre Astorga i Barcelona, unides per Gaudí”. En aquest sentit, el mateix autor del llibre també ha manifestat que el volum s’ha fet “amb tota la dedicació possible”, i que està “personalment molt content amb el resultat”. Es tracta d’un treball de quatre anys, de 600 pàgines, 2.150 notes a peu de pàgina i més de 300 fotos, alguna d’elles inèdita. El conjunt de tots aquests elements fan que aquesta sigui l’obra d’investigació més àmplia dedicada al Palau Gaudí d’Astorga.

L’acte també ha comptat amb la participació del bisbe d’Astorga, Jesús Fernández González, que el mateix dia al matí ja havia presidit la missa pel 172è aniversari del naixement de Gaudí a la Cripta de la Sagrada Família. El bisbe va recordar que “la relació entre Catalunya i Astorga ha estat sempre pròspera, suportada per esdeveniments històrics com la Reconquesta, i d’altres de culturals i religiosos com el Camí de Santiago. D’altra banda, el bisbe també va fer referència als bisbes catalans que han passat pel Palau, com Castelltort, que va ser el que va decidir continuar les obres al Palau per fer-lo habitable, Marcelo González Martín, bisbe auxiliar de Barcelona, o Joan Baptista Grau Vallespinós, un dels principals artífexs d’aquesta construcció.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!