bisbe astorga

Aquest dimarts 25 de juny, a les 9.00h del matí, s’ha celebrat la missa de commemoració del 172è aniversari del naixement d’Antoni Gaudí (nascut el 25 de juny de 1852) a la Cripta de la Sagrada Família. La celebració l’ha presidida el bisbe d’Astorga, Jesús Fernández, que aquest mateix dimarts està previst que participi en la presentació del llibre “Palau Gaudí Astorga” de Jairo Álvarez al temple de la Sagrada Família. 

Després de la missa, el bisbe ha tingut l’oportunitat de visitar la basílica acompanyat del mateix director del Palau de Gaudí, Víctor Manuel Murias

El Palau de Gaudí d’Astorga 

L’any 1888, Gaudí va viatjar a Astorga per construir-hi un nou palau episcopal, per petició del bisbe d’Astorga en aquell moment, Joan Baptista Grau i Vallespinós, natural de Reus. La mort del bisbe el 1893 va fer que les obres s’aturessin, davant les desavinences entre l’arquitecte i la nova Junta Diocesana. Finalment, Antoni Gaudí va renunciar al càrrec d’arquitecte director del Palau. 

Tot i els intents de convèncer Gaudí per tornar a les obres del Palau d’Astorga, la construcció de la Sagrada Família va fer que no tingués el temps suficient per dedicar-s’hi. Finalment, les obres les va acabar l’arquitecte Ricardo García Guereta, l’any 1913. 

Com recull el nou llibre de Jairo Álvarez, el Palau d’Astorga està considerat un dels tresors arquitectònics més destacats d’Espanya. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!