Jubileu 2025

El secretari d’Estat vaticà, el cardenal Pietro Parolin, ha inaugurat a la Via della Conciliazione, molt a prop del Vaticà, un centre d’informació destinat a pelegrins i turistes que vulguin informació sobre el Jubileu 2025, l’organització de peregrinacions o el voluntariat. Estarà obert de dimarts a diumenge, de 10.00 a 17.00.

L’arquebisbe responsable dels preparatius del Jubileu i prefecte del Dicasteri per a l’Evangelització, Mons. Rino Fisichella, ha recordat que durant el Jubileu extraordinari de la Misericòrdia del 2016, 22 milions de pelegrins van passar per la Porta Santa de la basílica vaticana. Ara, la Santa Seu espera una afluència encara més gran de creients.

Segons Mons. Fisichella, aquest punt d’informació vol ser un senyal “que el Jubileu ja s’apropa. (…) Els pelegrins i turistes poden obtenir aquí tota la informació necessària. (…) També serà possible rebre diplomes que confirmin la participació en el jubileu, peregrinar i aconseguir informació sobre les quatre basíliques”.

Com explica el prefecte del Dicasteri per a l’Evangelització, hi ha un equip de treballadors i voluntaris que atenen les persones i que “donen un testimoni d’hospitalitat en nom de la Santa Seu”.

En la presentació de les diferents dimensions del Jubileu 2025, l’arquebisbe Fisichella ha cridat l’atenció sobre l’experiència espiritual. En aquest sentit, ha assenyalat que està destinat al Poble de Déu i que els elements principals són la peregrinació a les tombes de Pere i Pau i el pas per la Porta Santa.

Els organitzadors del Jubileu 2025 ressalten aquest moment perquè els pelegrins el puguin viure de la forma més conscient possible. Per això, està prevista una ruta de peregrinació des del Castel Sant’Angelo fins a la basílica de Sant Pere “amb l’esperança que, fins i tot, aquells que venen com a turistes es convertiran ells mateixos en pelegrins”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!