En un missatge publicat amb motiu de la festa de Santa Josefina Bakhita, el 8 de febrer, quan l’Església celebra la Jornada Mundial de Pregària i Reflexió contra el Tràfic de Persones, el Papa expressa el desig de ser a prop de totes les víctimes de l’explotació i de qui acudeix en la seva ajuda.

“Caminem junts rere les passes de santa Bakhita, la monja sudanesa que, de petita, va ser venuda com a esclava i va resultar víctima del tràfic”, recorda el Pontífex.

Ella, ha afegit, “ens anima a obrir els ulls i les orelles, a veure l’invisible i a escoltar els que no tenen veu, a reconèixer la dignitat de cada persona i a actuar contra el tràfic i totes les formes d’explotació”.

Sovint el tràfic és invisible, assegura Francesc, el qual lamenta el fet que “la cultura de la indiferència ens anestesia”.

No oblida recordar tantes persones compromeses en la lluita contra el tràfic de persones, en particular els joves: “El seu impuls ens mostra el camí, ens diu que, contra el tràfic, hem d’escoltar, somiar i actuar.”

Segons el Papa, és essencial tenir la capacitat d’escoltar qui pateix, particularment les víctimes de la guerra, els refugiats climàtics, les dones i nenes víctimes d’explotació sexual.

Davant la tragèdia del tràfic, el Pontífex fa una crida a l’acció: pregar i actuar. També incideix en la importància d’anar a l’arrel del fenomen i erradicar-ne les causes: “Si tanquem els ulls i les orelles, si ens quedem inerts, serem còmplices.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!