El 8 de febrer se celebra la Jornada Mundial de Pregària i Reflexió contra el Tràfic de Persones amb el lema “Caminant per la dignitat. Escoltar, somiar, actuar”.

Aquesta jornada va ser instaurada pel papa Francesc el 2015 amb motiu de la festivitat de Santa Bakhita, la religiosa sudanesa víctima del tràfic i símbol universal del compromís de l’Església contra aquesta xacra.

Milers de persones són coaccionades o atretes amb esperances falses, traslladades i obligades a treballar i viure en condicions d’explotació o abús. És un fenomen, com adverteixen les Nacions Unides, que està en evolució constant i dramàtica.

Fidels d’arreu del món s’uneixen en pregària durant aquesta jornada. Per fer visible el compromís contra el tràfic, han acudit a Roma 50 joves representants de la xarxa internacional promotora de la jornada. Són estudiants, voluntaris, investigadors, artistes, comunicadors, activistes i treballadors en la lluita contra el tràfic. Des del 2 de febrer han participat en reunions de formació i sensibilització sobre el tràfic de persones.

Durant el dia d’avui tindrà lloc a tots els continents i fusos horaris la “Peregrinació en línia de pregària i reflexió contra el tràfic de persones”. Des de les 9.30, començarà a Oceania, seguida d’Àsia, el Pròxim Orient, Àfrica, Europa, Sud-amèrica i, finalment, es tanca a les 16.30 amb Nord-amèrica, amb la participació de més de 50 països.

L’esdeveniment es retransmetrà en directe en 5 idiomes (anglès, espanyol, portuguès, francès i italià) a www.prayagainsttrafficking.net.

Com explica la coordinadora de la jornada, la germana Abby Avelino, “el tràfic el tenim al voltant nostre, a les nostres ciutats, però sovint és invisible als nostres ulls. Amb aquesta jornada volem conscienciar sobre el tràfic, reflexionar sobre la situació de violència  i injustícia que pateixen les víctimes d’aquest fenomen global i apuntar solucions concretes”.

Per això, la religiosa convida a “escoltar amb atenció i observar; a somiar juntament amb els joves amb un món millor i a actuar per canviar la situació, començant per un compromís personal, comunitari i institucional per lluitar amb determinació i eficàcia contra les causes del tràfic i l’explotació”.

La iniciativa està coordinada per Talitha Kum, la xarxa internacional contra el tràfic de persones, amb més de 6.000 religioses i amics i col·laboradors, i està promoguda per la Unió Internacional de Superiores Generals i la Unió de Superiors Generals, amb col·laboració amb el Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, el Dicasteri per a la Comunicació, la Xarxa Mundial de Pregària del Papa i nombroses institucions catòliques internacionals.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!