El dissabte 25 de març, a les 11h, l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, presidirà l’ordenació episcopal de Mons. David Abadías i Aurín com a bisbe auxiliar de Barcelona. Per accedir a la basílica, caldrà sol·licitar una invitació enviant un correu electrònic a missa@ext.sagradafamilia.org. Les invitacions es distribuiran per estricte ordre de petició fins que s’exhaureixin. Aforament limitat.

Aquesta cerimònia d’ordenació es podrà seguir per streaming a través d’Internet, per Ràdio Estel, Radio María i pel senyal institucional que distribuirà la cadena de televisió TRECE.

Sacerdot i historiador al servei de l’Església

El 14 de febrer es va fer públic el nomenament de David Abadías com a nou arquebisbe auxiliar de Barcelona. Amb el seu nomenament, el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i i president de la Conferència Episcopal Espanyola, compta novament amb el suport de tres bisbes auxiliars. David Abadías assumeix aquesta nova etapa amb un lema episcopal que demostra el seu afany per servir i ajudar a viure l’alegria de l’Evangeli: Servus sum Evangelii, que vol dir «Soc servidor de l’Evangeli» (Ef 3,7).

Javier Vilanova, David Abadías, cardenal Omella i Sergi Gordo. Foto: Agustí Codinach

David Abadías, nascut a Barcelona el 31 de juliol del 1973, és llicenciat en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya i doctor en Història de l’Església per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. És professor d’Història de l’Església medieval, de Metodologia i fonts Històriques, i de Cultura i Cristianisme a l’edat moderna i contemporània a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, on ha ocupat responsabilitats rellevants com la de degà de la Facultat Antoni Gaudí des de l’any 2016 fins al 2022.

Va rebre l’ordenació sacerdotal el 13 de desembre del 1998 i va desenvolupar el ministeri sacerdotal al bisbat de Terrassa. Abans de ser nomenat nou bisbe auxiliar de Barcelona, era arxiprest de Mollet del Vallès i rector de la parròquia de Sant Vicenç de Mollet del Vallès. Anteriorment havia exercit a Caldes de Montbui, Sant Esteve de Granollers, Matadepera, Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Lliçà de Vall.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!