El papa Francesc ha nomenat el prevere David Abadías i Aurín bisbe auxiliar de Barcelona. L’ordenació episcopal serà el dissabte 25 de març a la basílica de la Sagrada Família. Amb aquest nomenament, l’arquebisbat de Barcelona compta amb un tercer bisbe auxiliar, que se suma a Sergi Gordo i Javier Vilanova.

David Abadías, nascut a Barcelona el 31 de juliol del 1973, és llicenciat en Teologia, especialitat Sagrada Escriptura, per la Facultat de Teologia de Catalunya, i en Història de l’Església per la Facultat d’Història Eclesiàstica de la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. És doctor en Història de l’Església per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

És professor d’Història de l’Església medieval, de Metodologia i fonts Històriques, i de Cultura i Cristianisme a l’edat moderna i contemporània de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, on ha ocupat responsabilitats rellevants com la de degà de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes des de l’any 2016 fins al 2022.

El bisbe electe de Barcelona va rebre l’ordenació sacerdotal el 13 de desembre del 1998. El ministeri sacerdotal l’ha desenvolupat al bisbat de Terrassa. En l’actualitat, és arxiprest de Mollet del Vallès i rector de la parròquia de Sant Vicenç de Mollet del Vallès. 

Entre els seus llibres, cal destacar Breu història dels concilis ecumènics (Claret) o Breu història de l’Església a l’edat mitjana (Facultat de Teologia de Catalunya).

Nomenament a Menorca

De la seva banda, també s’ha fet públic que l’actual administrador diocesà de Menorca, Gerard Villalonga, serà el nou prelat titular de l’illa.

Villalonga va néixer el 1958 a Maó i va ser ordenat sacerdot el 1987. Del 1990 al 1993 va estudiar a la Universitat Gregoriana de Roma, on es va llicenciar en Dret Canònic i va fer un postgrau d’especialització en Jurisprudència.

És vicari general des del 2011 i vicari judicial des del 2015. Des del 2005 és canonge i degà de la catedral de Menorca. Ja va ser administrador diocesà de Menorca del 2015 al 2017.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!