Carles Soler

Aquest dimarts al matí, la catedral de Girona ha acollit la missa exequial del bisbe emèrit de Girona, Mons. Carles Soler i Perdigó, traspassat el 9 de desembre. A la celebració, presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i concelebrada per l’administrador diocesà, Mn. Lluís Suñer, hi han assistit més de 300 feligresos, entre els quals en destaquen els familiars, les autoritats civils, i la major part dels bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya, entre d’altres. 

L’eucaristia, que ha suposat l’últim adeu al bisbe que va estar al capdavant de la diòcesi durant set anys, del 2001 al 2008, ha començat amb una processó fins a la capella de la Puríssima, on s’havia instal·lat la capella ardent. Abans d’iniciar la celebració, Mn. Lluís Suñer ha agraït la presència de tots els assistents: “en moments com aquests, orfes de bisbe, us ho agraïm més que mai”. Per la seva banda, Mons. Roman Walczak, primer conseller de la Nunciatura Apostòlica, també ha llegit unes paraules de condol en nom de la Santa Seu. 

Una vida entregada a la causa de l’Evangeli de nostre Senyor Jesucrist

Durant l’homilia, Joan Planellas ha fet un breu repàs de la trajectòria pastoral de bisbe Carles, i ha recordat que “el llarg nombre d’encàrrecs pastorals que va acceptar i desenvolupar en tants anys de ministeri han estat mostra de tota una vida entregada a la causa de l’Evangeli de nostre Senyor Jesucrist, com li agradava de dir”. En aquesta mateixa línia, l’arquebisbe de Tarragona ha recordat la importància de la tasca que va fer el bisbe Carles Soler com a secretari general del Concili Provincial Tarraconense, durant l’any 1995, en un moment en què es parlava poc de “sinodalitat”. “Va treballar per reunir tot el Poble sant de Déu en l’Esperit Sant, per tal de fer de les nostres Esglésies el santuari de la presència de Déu enmig dels homes i, al mateix temps, que poguessin esdevenir fortes en el testimoniatge de Jesús, enmig dels neguits i esperances de la nostra societat”, ha dit Planellas. 

Després de la missa, s’ha donat sepultura al cos del bisbe Carles, al centre de la nau, entre el presbiteri i l’orgue, just al costat de la tomba del bisbe Francesc Pardo, mort el 31 de març de 2022. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!