Avui dissabte, 9 de desembre del 2023, a les cinc de la matinada, ha mort, a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona, el bisbe emèrit de Girona, Mons. Carles Soler i Perdigó, als 91 anys d’edat, havent rebut els Sants Sagraments i la Benedicció Apostòlica (ACS).

Nomenat bisbe de Girona el 30 d’octubre del 2001, va prendre possessió de la diòcesi el 16 de desembre del 2001. Fins aquell moment, exercia de bisbe auxiliar de l’arquebisbat de Barcelona. Després de set anys al capdavant de la diòcesi, el 16 de juliol del 2008 el Papa va acceptar la seva renúncia en haver complert els 75 anys, nomenant Mons. Francesc Pardo com a nou bisbe de la diòcesi. Des de la seva jubilació episcopal, i fins fa pocs mesos, col·laborava periòdicament amb les parròquies de l’arxiprestat de Banyoles.

En una carta adreçada als diocesans, l’administrador diocesà de Girona, Mn. Lluís Suñer, ha destacat el “servei generós i desinteressat” del bisbe Carles durant els seus set anys de ministeri. “Es va esforçar per dotar el nostre bisbat d’unes infraestructures espirituals, pastorals i materials d’acord amb les necessitats d’aquells anys”, ha recordat. “Per a molts va ser un pare espiritual que ens va acompanyar en diferents etapes de la nostra vida. Home de consell i que ajudava a afrontar els problemes de cada dia amb serenor, paciència i amb una gran esperança”, assenyala també. I afegeix: “Per ell el ministeri episcopal es resumia amb dues paraules: servei i donació.”

La missa exequial tindrà lloc aquest proper dimarts, 12 de desembre, a les onze del matí a la catedral de Girona. El mateix dia hi haurà instal·lada, a la catedral, una capella ardent, que estarà oberta de les nou a dos quarts d’onze del matí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!