Es preveu que el papa Francesc rebi l’alta dissabte 1 d’abril i pugui tornar a la seva residència de Santa Marta, després dels resultats de les últimes proves. I, per tant, podrà presidir la Missa del Diumenge de Rams. Així ho ha comunicat Matteo Bruni, director de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, que també ha explicat que la jornada de dijous va transcórrer bé, amb una evolució clínica normal i que al vespre el papa Francesc va sopar pizza. Divendres 31 ja ha pogut fer feina.

Recordem que dimecres 29 de març, entorn de les 15.45, Francesc arribava en ambulància a l’hospital Gemelli de Roma després d’un ensurt. Segons el Corriere della Sera, va patir problemes cardíacs després de l’audiència general i va anar a la policlínica per fer-se un examen.

Més tard, Matteo Bruni, que en un principi només havia transmès que el Papa s’estava fent uns “controls prèviament programats”, ha acabat revelant que “en els dies precedents el papa Francesc s’havia queixat d’alguna dificultat respiratòria”.

Bruni afegia a més que el resultat d’aquests controls evidenciava “una infecció respiratòria” i descartava, però, que patís Covid-19.

L’Oficina de Premsa ha transmès l’agraïment del Papa, el qual ha demanat amb insistència que fes arribar la seva emoció “per tants missatges rebuts” i “la proximitat i la pregària”.

En el marc dels controls clínics se li ha detectat al Papa una bronquitis de base infecciosa que ha necessitat l’administració d’antibiòtics que han facilitat una milloria notable del seu estat de salut.

El Papa ahir, a l’audiència general, abans de l’ingrés hospitalari / © VATICAN MEDIA

El 29 de juliol de l’any passat, al final del viatge apostòlic al Canadà per demanar perdó als indígenes abusats a les escoles residencials catòliques, Francesc ja opinava en la roda de premsa típica dels vols de tornada que es veia limitat.

No crec que en els propers viatges pugui portar el mateix ritme d’abans. Crec que a la meva edat he de guardar una mica d’energies per poder servir l’Església”, deia llavors.

En aquella ocasió, parlava sense embuts de l’obertura a renunciar si calgués, cosa que actualment no està sobre la taula: “Podria pensar en la possibilitat de fer un pas al costat. Això, amb tota honestedat, no seria una catàstrofe. Es pot canviar de Papa, no hi ha problema.”

Just un any abans, el juliol del 2021, Francesc havia estat onze dies ingressat al mateix hospital que ara, el Gemelli de Roma. Llavors es va sotmetre a una cirurgia de colon en la qual va tenir anestèsia general durant sis hores i en la qual li van retirar 33 centímetres d’intestí per posar remei a una diverticulitis.

Durant els dies següents va tenir problemes per parlar amb fluïdesa, se’l va veure atordit i va prolongar l’estada a l’hospital per recuperar-se. Fins i tot els metges van continuar trobant residus d’aquella anestèsia a la sang durant l’any següent, cosa per la qual s’ha mostrat contrari a qualsevol intervenció quirúrgica per arreglar-li el genoll.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!