En el vol de retorn del seu viatge al Canadà, el Papa ha ofert una roda de premsa en la qual ha explicat que encara no pensa dimitir, tot i que ho contempla com a possibilitat.

Després de la visita al Canadà, Francesc reconeix que “no crec que pugui anar al mateix ritme que abans. Crec que a la meva edat i amb aquesta limitació, he d’estalviar una mica per poder servir l’Església o, al contrari, pensar en la possibilitat de fer un pas al costat”.

“Això amb tota honestedat: no és una catàstrofe, es pot canviar de Papa, no hi ha cap problema!”

Segons el Pontífex, ara s’ha de limitar una mica amb els esforços, però la seva intenció és intentar “continuar viatjant i ser a prop de la gent, perquè crec que és una forma de servir, ser a prop”.

Francesc ha mostrat en diferents ocasions el seu desig de visitar Ucraïna, cosa que de moment no ha concretat, i manté la seva participació al setembre al VII Congrés Mundial de Líders de Religions Mundials i Tradicionals que se celebrarà al Kazakhstan.

En la roda de premsa s’ha preguntat al Papa directament per la renúncia al pontificat. Per al Bisbe de Roma, “la porta està oberta, és una opció normal, però fins a avui no he trucat a aquesta porta”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!