Enric Puiggròs, delegat dels jesuïtes a Catalunya, ha reconegut que en el cas dels presumptes abusos comesos per Francesc Peris “hi ha hagut coses que no s’han fet adequadament” i per això “estem revisant la nostra actuació”. “Ens interessa revisar el passat i promoure el futur”, ha explicat Puiggròs en ser entrevistat al programa Estel migdia de Ràdio Estel.

A través d’una carta enviada als exalumnes i a la qual ha tingut accés Catalunya Cristiana, la Companyia de Jesús explica que el cas de Francesc Peris ja figurava als informes anteriors i tenia imposades unes mesures, però, segons precisa, “les informacions publicades a la premsa motiven una nova revisió d’aquest cas”.

En la carta expliquen que  tornen a revisar el cas de Francesc Peris després que 234 exalumnes de Casp hagin exigit una condemna pública pels presumptes abusos comesos pel jesuïta als anys setanta. Així, el 17 de maig passat, el Provincial dels Jesuïtes ha decretat una investigació prèvia a un procés canònic, i ha manifestat la total predisposició de la Companyia de Jesús a col·laborar amb tot el que la justícia pugui requerir. 

Per aquest motiu, agraeixen “que les persones que vulguin referir qualsevol informació relacionada amb aquests fets i que ens pugui ajudar a avançar en aquesta recerca, es posi en contacte amb nosaltres”. De la mateixa manera, recorden que hi ha un correu habilitat per a aquestes o altres informacions: proteccion@jesuitas.es

D’altra banda, el programa Estel migdia també ha entrevistat Jordi Nomdedeu, un dels 234 exalumnes de Casp que han exigit una condemna pública pels presumptes abusos comesos pel jesuïta als anys setanta.

“Jesuïtes Casp és una gran escola, es fan coses molt bé però també de vegades no s’han fet tan bé i s’han de denunciar”, ha manifestat el que fou exalumne durant dotze anys, durant tota la seva escolaritat, del 1985 al 1997.

JORDI NOMDEDEU

“Jesuïtes Casp és una gran escola, es fan coses molt bé però també de vegades no s’han fet tan bé i s’han de denunciar”

Jordi Nomdedeu s’ha mostrat crític davant el que considera una resposta insuficient davant dels fets denunciats. Ara bé, ha reconegut que “avui dia han canviat moltes coses, en tenim la certesa, però els gestors actuals han de respondre pel present que fan molt bé i pel passat, que no es va fer tan bé”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!