Els Jesuïtes tornen a revisar el cas de Francesc Peris després que 234 exalumnes de Casp hagin exigit una condemna pública pels presumptes abusos comesos pel jesuïta als anys setanta. El 17 de maig del 2023, el Provincial dels Jesuïtes ha decretat una investigació prèvia a un procés canònic, i ha manifestat la total predisposició de la Companyia de Jesús a col·laborar amb tot el que la justícia pugui requerir. 

La Companyia de Jesús, a través d’una carta enviada als exalumnes i a la qual ha tingut accés Catalunya Cristiana, explica que el cas de Francesc Peris ja figurava als informes anteriors i tenia imposades unes mesures, però, segons precisa, “les informacions publicades a la premsa motiven una nova revisió d’aquest cas”.

Per aquest motiu agraeixen “que les persones que vulguin referir qualsevol informació relacionada amb aquests fets i que ens pugui ajudar a avançar en aquesta recerca, es posi en contacte amb nosaltres”. De la mateixa manera, recorden que hi ha un correu habilitat per a aquestes o altres informacions: proteccion@jesuitas.es

A través de la carta —signada per la directora general Jesuïtes Casp, el director general Jesuïtes Educació i el delegat Jesuïtes Catalunya—, la institució manifesta el seu compromís amb l’erradicació de la xacra dels abusos, l’acompanyament de les víctimes i l’aclariment del passat, així com donar a conèixer els passos que facin en aquesta direcció. 

De fet, a més de la formació dels equips, a les escoles de Jesuïtes Educació estan desplegant des de fa més de 8 anys un itinerari formatiu per a alumnat i famílies, en col·laboració i amb l’assessorament d’entitats externes especialitzades. Cada escola compta amb un agent d’Entorn Segur a disposició per a qualsevol qüestió que tingui a veure amb la protecció i cura dels menors.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!